Η Πωλίνα Κρεμαστά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη σε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για χορευτές και δημόσια σχολεία, την «Σκυτάλη» και ασχολείται με μια κινητική έρευνα πάνω στη σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού. Μαζί με τον Γιώργο Αμέντα πραγματοποιεί μία ακόμα έρευνα πάνω στη σχέση ήχου και κίνησης με το έργο «track00».
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές της Αθήνας και της επαρχίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνούς Φεστιβάλ χορού «La Becquée» στη Βρέστη. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» ενώ είναι και μέλος του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων.
Η Πωλίνα Κρεμαστά χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα σύγχρονου χορού «Creo» –της οποίας είναι υπεύθυνη– συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Η ομάδα «Creo» είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού με έδρα την Αθήνα και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων από το 2010. Ιδρύθηκε επίσημα την άνοιξη του 2008, στο πλαίσιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ρέον, της οποίας την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης.
Την Πέμπτη στις 7 Ιουνίου η ομάδα «Creo» παρουσιάζει την παράσταση «Βορεάδες» στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

sdfsf

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό δελτίο των διοργανωτών: «Η παράσταση αποτελεί προϊόν της κινητικής έρευνας «απόγειος», η οποία επιχειρεί τη δημιουργία μιας νέας κινητικής πρότασης μέσα από τη μελέτη των παραδοσιακών ρυθμών και χορών και τη σύνδεσή τους με τον σύγχρονο χορό».
«Οι Βορεάδες ήταν άνεμοι στην αρχαία ελληνική μυθολογία, που κατέρχονταν ορμητικοί απ’ τον αιθέρα και κυνηγούσαν τους δαίμονες ανέμους Άρπυιες. Το όνομα της παράστασης αποτελεί μια αναφορά στις περιοχές από τις οποίες έχει εμπνευστεί η έρευνα, δηλαδή τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Η χορογράφος συνεχίζει την ονοματοδοσία της δουλειάς της εμπνευσμένη από τον αέρα, σε αντίστιξη με την ουσία και το βασικό αξίωμα της έρευνας, που θέλει την κίνηση να ξεκινά από τη γη».
«Το όνομα της έρευνας και της πρώτης αναπαράστασής της, «απόγειος», προέρχεται από την απόγειο αύρα, που είναι η αύρα που φυσά τη νύχτα από τη γη προς τη θάλασσα. Από τη γη προς τον αέρα απογειώνονται τα σώματα των χορευτών και οι ρυθμοί της μουσικής αναζητώντας τη λύση και κυνηγώντας τρόπους συνύπαρξης στον χώρο και τον χρόνο. Οι κινητικές προτάσεις της παράστασης αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας γλώσσας που προτείνει η έρευνα και θα επαληθεύουν τις αναζητήσεις και τη μεθοδολογία της. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μπάμπη Παπαδόπουλου συμπληρώνει την κίνηση ακολουθώντας το ερευνητικό ταξίδι των σωμάτων..»
Τους εννέα χορευτές της παράστασης αποτελούν οι Γιώργος Αμέντας, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Ελένη Βλάχου, Αγγελική Δαλαγγέλη, Ραλλού Καρέλλα, Ναταλία Μπάκα, Γιάννης Σταυρόπουλος και Στέλλα Τριπολιτάκη.

Πηγή: protothema.gr