Υπόθεση που αφορά σε παράνομη προώθηση και πώληση φαρμάκων και φαρμακευτικών σκευασμάτων από το Διαδίκτυο, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός άνδρα.

Σπείρα προωθούσε πλήθος φαρμάκων

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πλήθος φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων. Είχαν διάφορες επωνυμίες και ενδείξεις, άγνωστης προέλευσης και εργοστασίου παρασκευής, χωρίς φυσικά να υφίσταται άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

E-Shop απειλή για τη δημόσια υγεία

Η εισαγωγή και διακίνηση των παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, εκτός από το ό,τι ήταν παράνομη, έθετε παράλληλα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου, ο οποίος προωθούσε τα φαρμακευτικά προϊόντα μέσω ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) που διαχειριζόταν.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του υπόπτου. Στα ψηφιακά του μέσα ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος και διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος. Στην έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικός σκληρός δίσκος. Ήδη έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Source: LarissaNet