Ένα ξεχωριστό παιδικό παραμύθι, που αποτελεί νέα κυκλοφορία των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, μας ταξιδεύει στον κόσμο της εκκλησίας και του Ιησού Χριστού. Το παραμύθι «Ο Θυμιατούλης μας γνωρίζει την Εκκλησία» της Νικολέττας Σκάλκου- Διαμαντίδη σε εικονογράφηση της Πέγκυς Φούρκα μας φέρνει πιο κοντά στη θρησκεία μας και μαθαίνει στα νεοφώτιστα παιδάκια το μεγαλείο του Πατέρα Θεού που αγαπά και συγχωρεί όλους τους ανθρώπους!

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και με συνοδοιπόρο  τον Θυμιατούλη, που στην κοιλίτσα του καίει θυμίαμα από τριαντάφυλλο, γνωρίζουμε τους Ευαγγελιστές, τους Αποστόλους, τους Αγίους. Επίσης, κατανοούμε πως η Εκκλησία είναι ένας χώρος που δεν πρέπει να φοβούνται τα μικρά παιδιά, καθώς είναι το σπίτι του Χριστού μας, όπου είναι όλοι καλεσμένοι ως πνευματικά αδέλφια.

Ο Θυμιατούλης με την χαριτωμένη διάθεσή του στέλνει στον ουρανό τις προσευχές όλων για να τις ακούσει ο Θεός Πατέρας και να στείλει τους αγγέλους Του στη γη. Στο παραμύθι αυτό θα συναντήσουμε και άλλους χαρακτήρες, όπως τους Κερένιους και τους Καντηλένιους, την γλυκιά Καμπανένια και τον πατέρα Πρόδρομο. Στο γλωσσάρι του Θυμιατούλη, που βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες, οι μικροί μας αναγνώστες θα μάθουν για την Αγία Τράπεζα, το Άγιο Ποτήριο, το Ευαγγέλιο, την Ωραία Πύλη. Μέσα από ποιηματάκια, που σχηματίζουν ομοιοκαταληξία, η γνώση γίνεται παιχνίδι και τα παιδιά εξοικειώνονται με το χώρο της Εκκλησίας.

Ένα αξιόλογο βιβλίο που μπορεί να δοθεί ως δώρο στο βαπτιστήρι μας, στα παιδιά του κατηχητικού, στους μαθητές του Δημοτικού, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά που επιδιώκουν την ουσιαστική επαφή με την πίστη μας.

Να θυμάστε, λοιπόν, τα λόγια του Θυμιατούλη:

«Ο Χριστός είναι το Φως του κόσμου κι όποιος Τον ακολουθεί δεν θα περπατά στο σκοτάδι, αλλά θα έχει πάντα το Φως της Ζωής».

 

Αλεξοπούλου Βασιλική


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ:

Παιδιά, μ’ ακούτε που πλησιάζω;
Χτυπώ τα κουδουνάκια μου
και σας αγκαλιάζω.

Είμαι ο Θυμιατούλης
με την κοιλίτσα την κοκκινωπή,
που καίει από της αγάπης σας
την προσευχή.

Πιαστείτε από τα χέρια μου τα συννεφένια
και μαζί με τους Κερένιους, τους Καντηλένιους
και την Καμπανένια
ελάτε να γνωρίσουμε
την Εκκλησιά μας τη μελένια.

 


Βρείτε το βιβλίο στο site των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική:

http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp?ITMID=1649&LANG=GR