«Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, η στατιστική τα λέει όλα. Χάσαμε και τις τέσσερις περιόδους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη λήξη του Game 3 και πώς κανείς να ισχυριστεί οτιδήποτε διαφορετικό;

Ο τρίτος τελικός ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» ήταν ένας μονόλογος ουσιαστικά για τους «πράσινους», που απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο σε μια βραδιά συγκινησιακά φορτισμένη εξαιτίας του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποδείξει πως διαθέτει ακόμα σφυγμό, ενώ ο Παναθηναϊκός να «καθαρίσει τη μπουγάδα» σε μια έδρα όπου μετρά τέσσερις σερί νίκες.

Ακούγεται περίεργο, αλλά τελικά η επίθεση κι όχι η άμυνα είναι αυτή που μετρά στη συγκεκριμένη σειρά τελικών. Είναι τόσο… άθλιος ο τρόπος που επιτίθενται οι δύο ομάδες, που όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο χρειάζεται κανείς οφθαλμίατρο για να αντέξει το θέαμα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει το λάθος και να στηρίζεται σε υπέρμετρο βαθμό στον Βασίλη Σπανούλη, με αποτέλεσμα να «κολλάει» στην κυκλοφορία της μπάλας και πολλά σουτ να γίνονται βεβιασμένα. Μόνο αν έχει οδηγό το πρώτο ματς θα μπορέσει να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους οι «ερυθρόλευκοι». Χωρις τον αρχηγό τους σε μεγάλο διάστημα κατάφεραν να αντρέψουν το εις βάρος τους σκορ και εν τέλει να φύγουν με το «μπρέικ» από το ΟΑΚΑ.

Με την μπάλα πολύ ώρα στα χέρια του ο Σπανούλης καθιστά προβλέψιμο το παιχνίδι της ομάδας του και η αλήθεια είναι πως σε μια σειρά τελικών είναι πολύ δύσκολο ένας παίκτης να «καθαρίσει» μόνος του, ακόμα κι αν πρόκειται για τον «Kill Bill».

Στο Game 3 ο Ολυμπιακός σκόραρε 58 πόντους και δέχθηκε 73. Είναι φανερό πως έχει πρόβλημα στην επίθεση απέναντι μάλιστα σε έναν Παναθηναϊκό και κι αυτός δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αλλά απλώς είναι λιγότερο κακός.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Πιθανόν να οδηγηθούμε σε πέμπτο ματς όπου εκεί οι παίκτες του Πασκουάλ θα έχουν τον πρώτο λόγο έστω και στα σημεία. Αν μάλιστα βελτιώσουν τα ποσοστά τους στις βολές, οι πιθανότητες να κάνουν το repeat είναι ακόμα περισσότερες.

Πάντως με τέτοια… γύμνια στις θέσεις των ξένων είναι απορίας άξιο πώς ο Ολυμπιακός συνεχίζει φέτος να διεκδικεί το όνειρό του για την κατάκτηση ενός τίτλου. Θα τα καταφέρει; Αν μπορέσει να βάλει την μπάλα στο καλάθι πιο πολύ από τον Παναθηναϊκό, ίσως ναι…

Red-Rays