Εχουμε δει οπαδούς να κάνουν… παλαβά πράγματα για να βρουν τρόπο να είναι δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα, καταλαβαίνουμε όλοι την τρέλα που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη για το Μουντιάλ, αλλά ένας Περουβιανός μάλλον το παράκανε. Ο Μιγκέλ Φ., 24χρονος από τη Λίμα, δεν πρόλαβε εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο και έβαλε σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο. Ποιο ήταν αυτό; Να εξασφαλίσει κάποια από τα εισιτήρια της FIFA για άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού ήταν τα μόνα που είχαν απομείνει.

«Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν αμέσως αλλά δεν μπορούσα να μείνω εκτός Μουντιάλ, είμαι περισσότερο οπαδός του Περού παρά της ομάδας μου, της Ουνιβερσιτάριο. Πήγα σε όλα τα ματς των προκριματικών, έψαχνα τρόπο για να πάω στη Ρωσία και η μόνη λύση ήταν τα εισιτήρια για άτομα με προβλήματα», είπε αρχικά στο πρακτορείο ειδήσεων DPA και στη συνέχεια έγινε πιο λεπτομερής.

«Παρατήρησα τις προϋποθέσεις για να δικαιούμαι εισιτήρια: Να είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι και να πάσχω από νοσηρή παχυσαρκία, ο δείκτης μάζας του σώματος μου (BMI) να είναι στο 35. Ο δικός μου ήταν στο 30, άρα έπρεπε να πάρω άλλα 25 κιλά».

Αυτά τα 25 κιλά, τελικά, ο Μικέλ Φ. τα πήρε μέσα σε τρεις μήνες καταναλώνοντας συνεχώς υδατάνθρακες όπως είπε, διευκρινίζοντας πάντως ότι καθημερινά κολυμπούσε δύο χιλιόμετρα επειδή η μητέρα του ανησυχούσε για την υγεία του. Τώρα, αν και έχει τα εισιτήρια στα χέρια του, συνεχίζει να τρώει για να διατηρήσει τα κιλά επειδή, όπως είπε, δεν ξέρει αν η FIFA θα του επιτρέψει την είσοδο αν τον δει αδυνατισμένο, ενώ ένας φίλος του, όπως αποκάλυψε, σκεφτόταν να… σπάσει το πόδι του για να βρει εισιτήρια. Στο τέλος, όμως, μάλλον τον νίκησε η λογική και παρέμεινε στο Περού, αφήνοντας τον Μιγκέλ να τον «εκπροσωπεί»…

Πηγή: gazzetta.gr