Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική μας ταξιδεύουν στην ονειρική Αστυπάλαια μέσα από ένα παραμύθι που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Το βιβλίο με τίτλο «Αστυπάλαια με λένε» από τη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη πέρα από το ψυχαγωγικό του ρόλο, προσφέρει οικονομική στήριξη στις άπορες οικογένειες του νησιού παρέχοντας μέρος των εσόδων.

Στο παραμύθι πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η Αστυπάλαια, μία κοπέλα με χρυσή καρδιά και πλανεύτρα ομορφιά. Και ενώ όλοι οι κάτοικοι του νησιού απολαμβάνουν τον ήλιο, την θάλασσα, τον παφλασμό των κυμάτων, τις ομορφιές του νησιού, η γλυκιά Αστυπάλαια είναι καταδικασμένη σε εγκλεισμό από έναν κακό βασιλιά που εξουσιάζει το νησί. Τα δάκρυά της πέφτουν αστείρευτα, η λύπη της όλο και μεγαλώνει, κατάρα πέφτει πάνω της πως όποιος αντικρίσει τα μάτια της θα πνιγεί στο βυθό τους… Ώσπου περνούν μέρες, νύχτες, ήλιοι, φεγγάρια… Θα  μπορέσει άραγε η λυγερόκορμη κοπέλα να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους της και να αντικρίσει κάποιον στα μάτια;

Πρόκειται για ένα παραμύθι με ρεαλιστική γραφή, που τονίζει τις ομορφιές του ελληνικού νησιού πλέκοντας ένα εγκώμιο στο καλοκαίρι. Η σκιαγράφηση του προσώπου της Αστυπάλαιας είναι τόσο καλά δομημένη που σου δίνει την εντύπωση της οπτικής επαφής. Ο μύθος πάνω στον οποίο στηρίζεται το παραμύθι τροφοδοτεί την παράδοσή μας και την κρατά ζωντανή. Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί πως χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρία Interamerican και ότι το παραμύθι αυτό κυκλοφορεί και στα Ιταλικά! Μην διστάσετε να το αγοράσετε, καθώς θα μοιραστείτε αξέχαστες ώρες χαλάρωσης με τα παιδιά σας, στηρίζοντας παράλληλα έναν κοινωφελή σκοπό.

Αλεξοπούλου Βασιλική


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ:

Τι κρύβουν οι βράχοι που ’ναι σκορπισμένοι στις θάλασσες;
Ποιος φυλάγει την κόρη με την άδολη καλοσύνη στην καρδιά;
Τι σχήμα έχει η καρδιά της, ποια χρώματα αναβλύζει;
Ποιος μπορεί να πει τ’ όνομα του κοριτσιού, ποιος να το αντικρίσει;
Γιατί να γίνει η «αγάπη» φυλακή, γιατί να γίνει φόβος;

 


Βρείτε το παραμύθι στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp?ITMID=1652&LANG=GR