Παρότι η Scuderia δεν έκανε το λάθος της Αυστρίας του 2001, να ζητήσει από τον Κίμι Ράικονεν να δώσει τη θέση του στον Σεμπάστιαν Φέτελ (όπως με τους Ρούμπενς Μπαρικέλο και Μίχαλ Σουμάχερ, τότε), ο Φέτελ ανέκτησε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα, με διαφορά ενός βαθμού από τον Χάμιλτον.

Ο Άγγλος βρισκόταν στην 4η θέση όταν εγκατέλειψε με πρόβλημα τροφοδοσίας καυσίμου, 15 γύρους πριν το τέλος, στην πρώτη του εγκατάλειψη μετά από το 2016 και 33 αγώνες. Αν έβλεπε 4ος την καρό σημαία θα παρέμενε στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

Ο Χάμιλτον έκανε εκπληκτική εκκίνηση και βρισκόταν επικεφαλής του αγώνα, εμπρός από τους Μπότας, Ράικονεν και Φερστάπεν, καθώς ο Φέτελ με αρκετά φτωχή εκκίνηση είχε πέσει στην 7η. Λίγες στροφές αργότερα, ο Φερστάπεν έκανε την κίνησή του στον Κίμι, και τον πέρασε οριακά οδηγώντας τον στιγμιαία εκτός πίστας

Στον 14ο γύρο ο Μπότας, όμως, εγκατέλειψε με υδραυλικό πρόβλημα. Και ενώ οι Ferrari και Red Bull εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο Εικονικού Οχήματος Ασφαλείας για να κάνουν το πιτ-στοπ τους, η Mercedes έκανε το λάθος να μην καλέσει τον Άγγλο. Έτσι, χωρίς να έχει τη δυνατότητα με φθαρμένα supersoft ελαστικά να ανοίξει διαφορά στην κορυφή, όταν ήρθε η στιγμή για την αλλαγή ελαστικών του Χάμιλτον, δέκα γύρους αργότερα, ο οδηγός της Mercedes έπεσε στην 4η θέση.

Ο Φερστάπεν, τότε, πήρε την πρώτη θέση, και δεν την έχασε ποτέ μέχρι τέλους. Οι Ράικονεν και Φέτελ είχαν τη δυνατότητα να διατηρήσουν εξαιρετικά καλό ρυθμό, σαν τον Φερστάπεν, χωρίς να καταπονούν ιδιαίτερα τα ελαστικά τους – και μάλιστα ο Φέτελ πέρασε στα ίσα, με μια πολύ δυναμική κίνηση, τον Χάμιλτον στην πίστα.

Αντίθετα, πρώτα ο Ρικιάρντο και έπειτα ο Χάμιλτον, χρειάστηκε να κάνουν και δεύτερο πιτ-στοπ, λόγω πολύ έντονης καταπόνησης του πίσω αριστερού ελαστικού τους. Έτσι, έχασαν την επαφή με τους πρωτοπόρους, πριν εγκαταλείψουν.

Με την 4η θέση, στην παραδόξως πρώτη του φετινή βαθμολόγηση, ο Ρομέν Γκροζάν χάρισε το καλύτερο αποτέλεσμα της Haas στη σύντομη ιστορία της στη Formula 1. Ο Φερνάντο Αλόνσο, τέλος, έφτασε μέχρι την 8η θέση, έχοντας εκκινήσει από τα πιτς διότι οι μηχανικοί του έσπασαν τον αποκλεισμό του παρκ φερμέ για να αλλάξουν την σπασμένη από τις δοκιμές κατάταξης εμπρός πτέρυγά του.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ