Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, πιστοί στο ραντεβού τους με τις αγωνιστικές διακρίσεις, πέτυχαν τον πρώτο στόχο της χρονιάς στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας, σε μια νέα κατηγορία για αυτούς!

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 18 που έγινε στην Κόστα Μπράβα από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου και κατάφεραν να φτάσουν σε μία ακόμη νίκη, δίνοντας μάχη ενάντια σε πολύ δυνατά πληρώματα.

Ο καινούριος εξοπλισμός των αντίπαλων σκαφών μπορεί να βοήθησε ώστε να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να σταματήσει τους δύο κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους από το να πλασαριστούν στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης. «Πήραμε ένα μεγάλο βαθμολογικό αβαντάζ από την αρχή των αγώνων και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη», εξηγεί ο Ιορδάνης Πασχαλίδης για τη σπουδαία επιτυχία που πέτυχε το ελληνικό δίδυμο.

Τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Brett Burvill και Max Puttman από την Αυστραλία στη 2η και οι Ισπανοί Mitch και Ruben Booth στην 3η θέση αντίστοιχα. Ο Κώστας Τριγκώνης δίνει τη δική του εκδοχή για την πρόσφατη αυτή διάκριση: «Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, καταφέραμε να πλασαριζόμαστε συνεχώς μέσα στην πρώτη πεντάδα, γεγονός που τελικά ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη».

Επόμενος στόχος για τον Ιορδάνη Πασχαλίδη είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado, για το οποίο θα αγωνιστεί με τον Πέτρο Κωνσταντίδη ενώ ο Κώστας Τριγκώνης ετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα A-Cat. Μαζί, ωστόσο, το αγωνιστικό δίδυμο των Τριγκώνη και Πασχαλίδη θέλει να κλείσει τη χρονιά με τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F18 στη Σεϊρασότα της Φλόριντα αλλά και στo St. Barth Cata-Cup στο ομώνυμο νησί της Καραϊβικής.

Πηγή: onsports.gr