Το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο IASSIDD (International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities) για νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες στην πόλη της Αθήνας. Το Συνέδριο φέρει τον τίτλο “Diversity & Belonging: Celebrating Difference” – «Διαφορετικότητα και Αίσθηση του ‘Ανήκειν’: Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL από 18 έως 20 Ιουλίου 2018.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν προσυνεδριακά εργαστήρια για επιστήμονες τους χώρου στις 17/7, καθώς και μετασυνεδριακή ημερίδα στις 21/7 για γονείς, επαγγελματίες, φροντιστές και άτομα με τις συγκεκριμένες διαταραχές.

Από ελληνικής πλευράς, την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:

«Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο και θα το παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές και γονείς.

Η διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί ίσως την πιο σημαντική και αξιόλογη προσπάθεια να φιλοξενηθούν – για πρώτη φορά στην Ελλάδα –  νέα παγκόσμια ερευνητικά δεδομένα στον χώρο των νοητικών και αναπτυξιακών διαταραχών. Ενδεικτική θεματολογία του Συνεδρίου:  Συμπερίληψη/ένταξη & Αίσθηση του «ανήκειν», Συνεργατική Έρευνα, Ποιότητα Ζωής της Οικογένειας, Τέχνες & Αντιπροσώπευση, Ιστορία & Δικαιώματα, Ενταξιακή Εκπαίδευση, Υγεία και Συμπεριφορά, Πολιτικές & Πρακτικές, Ζώντας με Αναπηρίες, Ανατροφή παιδιών & Άλλα

Διοργανώσεις σαν αυτές προβάλλουν  την χώρα μας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού καθώς η Αθήνα θα υποδεχθεί ένα σημαντικό αριθμό ακαδημαϊκών από χώρες της Ασίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά και Ευρώπης».

Source: LarissaNet