Στη νότια πλευρά της Σκοπέλου, βρίσκεται ένα βραχώδες, μικρό ακρωτήρι, ο Αμάραντος, με δύο κυρτά πεύκα να δεσπόζουν στον ορίζοντα πάνω από τη θάλασσα.

Το σημείο αυτό πρωταγωνιστεί συχνά στο Instagram καθώς έχει γίνει πόλος έλξης για αρκετά μελλόνυμφα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια και συχνά φιλοξενεί ρομαντικούς, μποέμ γάμους.

Η δημοφιλία του αυξήθηκε ιδιαίτερα μετά τα γυρίσματα του πολύ επιτυχημένου μιούζικαλ, «Mamma Mia!», όπου πολλές από τις σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν εκεί.

Από το 2007 και έπειτα, έχει παρατηρηθεί άνοδος στο γαμήλιο τουρισμό στο νησί, όπως ανέφερε στο LIFO.gr η ληξίαρχος, Μίνα Σταμούλη.

Περίπου 450 πολιτικοί γάμοι έχουν πραγματοποιηθεί από τότε, με τον Αμάραντο να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ζευγαριών.

Το δεύτερο δημοφιλέστερο σημείο τέλεσης πολιτικών γάμων στη Σκόπελο αποτελεί ο Άγιος Ιωάννης, κάτω από το εκκλησάκι, από την πλευρά της Γλώσσας, στη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου εκεί γυρίστηκαν και οι σκηνές του γάμου του Σκάι και της Σόφι στην ταινία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ληξιαρχείου της Σκοπέλου, από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει 25 πολιτικοί γάμοι στο νησί με κύρια προτίμηση στις παραπάνω τοποθεσίες, οι οποίοι κατά την περίοδο του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου φτάνουν να γίνονται ένας κάθε ημέρα. Την περσινή χρονιά έγιναν περίπου 50-60 πολιτικοί γάμοι.

Όπως ανέφερε η κα Σταμούλη, μετά την προβολή της ταινίας, έχει σημειωθεί άνοδος στον γαμήλιο τουρισμό στο νησί, ιδιαίτερα από ξένους.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των Άγγλων που έρχονται στη Σκόπελο για να παντρευτούν, ενώ αύξηση έχει σημειωθεί από ζευγάρια από ανατολικές χώρες όπως την Ουγγαρία, την Τσεχία και την Ρουμανία.

Η πολύ επιτυχημένη ταινία του Hollywood και των Universal Studios με τις επιτυχίες των ABBA και τους αγαπημένους ηθοποιούς, «Mamma Mia» γυρίστηκε στην Ελλάδα σε Σκόπελο, Σκιάθο και Νταμούχαρη Πηλίου.

Τα γυρίσματα έγιναν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2007 και η Σκόπελος ήταν το μέρος όπου έγινε η πλειοψηφία των ελληνικών κινηματογραφικών λήψεων. Διήρκεσαν επτά ημέρες, με τις προετοιμασίες να διαρκούν για πάνω από 3 μήνες.

Δυστυχώς η πολυαναμενόμενη συνέχεια της ταινίας, «Mamma Mia: Here We Go Again!», γυρίστηκε στην Κροατία και όχι στην Ελλάδα, όπου όπως είχε αναφέρει η εταιρεία παραγωγής, η τοποθεσία επιλέχθηκε λόγω απλούστερων διαδικασιών και λιγότερης γραφειοκρατίας.

ΠΗΓΗ

Source: LarissaNet