Τα εννέα Μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος της ελληνικής επικράτειας και αναδεικνύουν την λαογραφία και την ιστορικότητα της κάθε περιοχής, συμμετέχουν ενεργά τον μήνα Αύγουστο με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Ιουλίου στο Δίκτυο Μουσείων και στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, εκδηλώσεις, συναυλίες, δημιουργικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις θα εμπλουτίσουν την πολιτιστική ατζέντα του υπόλοιπου καλοκαιριού.

Στο Μουσείο Μαστίχας Χίου από τις 2 έως τις 18 Αυγούστου θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις αστρονομίας με τον τίτλο «Αγγίζοντας τα άστρα».

Το ΠΙΟΠ σε σύμπραξη με τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου θα παρουσιάσουν εργαστήρια για παιδιά, αστροπαρατήρηση, προβολή ντοκιμαντέρ Caid αλλά και ομιλίες της Χριστίνας Γιαννόπαπα, υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Διαστήματος (ESA) και του Μανώλη Γεωργούλη, ερευνητή του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στις 6, 8, 9 και 10 Αυγούστου και ώρες 10:30-13:30 θα υλοποιηθούν -για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά-, θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών.

Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στις 26 Αυγούστου θα παρουσιαστεί Μουσικοαφηγηματική εκδήλωση με τίτλο «Η σονάτα του σεληνόφωτος».

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών σχετικά με την εκδήλωση: «Με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Σαράντος, στον ρόλο του αφηγητή, θα απαγγείλει το εμβληματικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, ενώ παράλληλα ο συνθέτης Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης θα ερμηνεύσει στο πιάνο το ομώνυμα αριστούργημα του Μπετόβεν, σε μια νέα μουσική μεταγραφή και ενορχήστρωση, γραμμένη ειδικά για την παράσταση, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό».

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΠΙΟΠ

Πηγή: protothema.gr