«Φρένο» στο φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης οχημάτων εντός των κεντρικών πεζόδρομων της πόλης επιχειρεί να βάλει ο Δήμος Ρόδου, μέσω των νέων κιγκλιδωμάτων που τοποθετεί κατά μήκος και πλάτος των σημείων που έχουν υποδειχθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Πρόκειται για νέα καλαίσθητα κάγκελα, τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων και ιδιαίτερα των μοτοποδηλάτων στους κεντρικούς πεζόδρομους, με στόχο την προστασία των πεζών και την ανάδειξη των περιοχών ανάπλασης.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τις οποίες ενέκρινε ο Δήμαρχος Ρόδου κ Φώτης Χατζηδιάκος, συντηρήθηκαν τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα και τοποθετήθηκαν νέα σε σημεία που απαιτούνταν επί των οδών: Καρπάθου, Δημητρίου Θεοδωράκη, Κωστή Παλαμά , Νικολάου Πλαστήρα και Γεωργίου Κυρμιχάλη, προκειμένου να γίνει περισσότερο ασφαλής η διέλευση των πεζών.

Επιπλέον, και με τη συνδρομή του τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το κλάδεμα των δέντρων κατά μήκος των αναφερόμενων οδών ενώ το τμήμα Αυτεπιστασίας ολοκλήρωσε μία σειρά παρεμβάσεων που αφορούσαν την συντήρηση στους ιστούς δημοτικού φωτισμού, των παρτεριών και των παγκακιών κατά μήκος των οδών και ενίσχυσε το δημοτικό φωτισμό με την αντικατάσταση λαμπτήρων και τοποθέτηση νέων νέας τεχνολογίας σε σημεία που δεν ήταν επαρκής.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου Ρόδου, εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν ανάλογες εργασίες των υπηρεσιών του σε όλους τους πεζόδρομους της περιοχής Νιοχωρίου.

Πηγή: rhodes.gr