Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του, που παραχώρησε στο περιοδικό Entertainment Weekly και δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την υποκριτική. Η ταινία «The old man and the gun» είναι η τελευταία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει.

«Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά καταλήγω στο ότι η ηθοποιία τελείωσε για εμένα και θα συνταξιοδοτηθώ μετά από αυτό γιατί το κάνω από τότε που ήμουν 21. Σκέφτηκα ότι είναι αρκετά. Και γιατί να μην αποχωρήσω με κάτι που είναι αισιόδοξο και θετικό;» δήλωσε ο 81χρονος ηθοποιός.

Στην ταινία «The old man and the gun» ο Ρέντφορντ υποδύεται έναν επαγγελματία εγκληματία που η «δουλειά» του είναι να ληστεύει τράπεζες και να ξεφεύγει από τη φυλακή.

«Αυτό που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον για αυτό τον χαρακτήρα, είναι ότι έκλεψε 17 τράπεζες, πιάστηκε 17 φορές και πήγε στη φυλακή 17 φορές. Αλλά διέφυγε επίσης 17 φορές. Έτσι λοιπόν αναρωτιέμαι αν ήθελε να συλληφθεί ώστε να μπορεί να απολαύσει τη συναρπαστική εμπειρία της απόδρασής» λέει ο διάσημος ηθοποιός.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι ενεργός από το 1960, όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Tall Story».

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι εμφανίσεις του μπροστά από την κάμερα ήταν σπανιότερες, προτιμώντας να επενδύσει στην καριέρα του σκηνοθέτη.

Σκηνοθέτησε εννέα ταινίες, η πρώτη εκ των οποίων ήταν οι «Συνηθισμένοι Άνθρωποι», για την οποία βραβεύτηκε με το Όσκαρ σκηνοθεσίας το 1981.

Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ίδρυσε επίσης το φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance το 1978, από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

Ως ηθοποιός, δεν τιμήθηκε ποτέ με Όσκαρ, αν και πολλές από τις ερμηνείες του προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού και των κριτικών σε ταινίες σταθμούς της 7ης Τέχνης, όπως «Το Κεντρί», «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου», «Τρεις ημέρες του Κόνδορα», «Πέρα από την Αφρική».

Εντούτοις, βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2002 για το σύνολο του έργου του.

Στο ερώτημα εάν θα αποσυρθεί και από τη σκηνοθεσία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ απάντησε:

«Θα το δούμε αυτό».

Πηγή: in.gr