Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ, όταν ένα αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς άδεια, το οποίο στη συνέχεια συνετρίβη στη θάλασσα στο νησί Κέτρον, κοντά σε στρατιωτική βάση.

Πρόκειται για αεροσκάφος της Alaska Airlines, ένα Horizon Air Q400, στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.  «Δράστης» ήταν ένας 29χρονος μηχανικός του αεροδρομίου, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας  Πιρς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση του 29χρονου.

Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι ένα ή περισσότερα μαχητικά F-15 «σηκώθηκαν» μόλις σήμανε ο συναγερμός.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για «άτομο με τάσεις  αυτοκτονίας».

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη ανέφερε ότι ο άνθρωπος «είτε δεν ήξερε να πιλοτάρει, είτε ή  απλά έκανε  ελιγμούς από το νησί Άντερσον και τελικά συνετρίβη στο Κέτρον. Οι τρομοκράτες συνήθως δεν κάνουν μανούβρες  στον αέρα».

«Επιβεβαιώσαμε ότι το Horizon Air Q400 που απογειώθηκε χωρίς άδεια από το αεροδρόμιο του Σιάτλ συνετρίβη κοντά στο νησί Κέτρον. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ποιος επέβαινε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι δεν υπήρχαν επιβάτες ούτε μέλη του πληρώματος, πέρα από τον άνθρωπο που χειριζόταν το αεροσκάφος», ανέφερε με τη σειρά της η Alaska Airlines.

ketron
Η τρελή πορεία και το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους

Η λειτουργία του αεροδρομίου σταμάτησε και προσγειώσεις ματαιώθηκαν, ενώ κάποιοι επιβάτες έγραψαν στα social media ότι αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε ξαφνικά στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Πηγή: protothema.gr