Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου με το ενδιαφέρον τώρα να στρέφεται στη ΔΕΘ, στα μηνύματα και τις παρεμβάσεις  του πρωθυπουργού για το επόμενο διάστημα, με άξονες, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, τα εργασιακά δικαιώματα και τις φοροελαφρύνσεις.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι οι παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα έχουν συγκεκριμένη στόχευση στη μεταμνημονική εποχή, καθώς έγινε ευρεία ανανέωση με τη συμμετοχή 13 νέων προσώπων, ενισχύθηκε η γενιά των 40άρηδων, αλλά επιχειρούνται και ανοίγματα προς όμορους πολιτικά  χώρους.

Χθες ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης και ακολούθησαν οι τελετές παράδοσης παραλαβής. Στα υπουργεία Ναυτιλίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι τελετές θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην πραγματικότητα λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και ως υπουργείο επενδύσεων, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Γιάννης Δραγασάκης.

Τη βούλησή του να υλοποιήσει «τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση» εξέφρασε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

«Έγιναν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο» είπε κατά την ομιλία του ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, συμπληρώνοντας «προσδοκία μας είναι να γίνουν και άλλα, με προτεραιότητα την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών».

«Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου» σχολίασε από τα Γρεβενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες «να πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους» και να «εμπιστευτούν τη ΝΔ».

Οι νέοι υπουργοί έρχονται να συνεχίσουν τα μνημόνια δήλωσε από τη Λακωνία ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Source: LarissaNet