Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης αποτελεί ο Βαλεριέν Ισμαέλ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Γάλλο τεχνικό, ο οποίος μετά την ήττα από την Λάρισα στην Ριζούπολη και την κάκιστη εικόνα απολύθηκε.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Βαλεριέν Ισμαέλ και του εύχεται καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του».

Ο 42χρονος Γάλλος τεχνικός ωστόσο ξέσπασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λίγο μετά την ανακοίνωση. Κατήγγειλε απειλές από τον πρόεδρο Έκτορα Μονεμβασιώτη, αλλά και παρεμβάσεις στην αρχική ενδεκάδα και τις αλλαγές στην αναμέτρηση με την Λάρισα για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

«Η συνεργασία με τον Απόλλωνα Σμύρνης σταμάτησε σήμερα. Ο πρόεδρος με απείλησε και προσπάθησε να επηρεάσει την αρχική ενδεκάδα, όπως και τις αλλαγές που θα έκανα στη διάρκεια του ματς. Είναι αδύνατο για μένα να δουλέψω κάτω από αυτές τις συνθήκες», ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης του Ισμαέλ.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι καταγγελίες του Ισμαέλ έχουν περίοπτη θέση στην ειδησεογραφία κορυφαίων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, όπως «Equipe., «Sky Sport» και «Sport.de».

Για το εν λόγω θέμα η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης ανέφερε:

«Πριν από λίγους μήνες αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με Βαλεριέν. Του αναθέσαμε εν λευκώ την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση αξιοποίησης του ρόστερ της ομάδας. Αποφάσισε να κρατήσει ελάχιστους παίκτες από το ρόστερ που είχαμε τότε και προσέθεσε ένα μεγάλο αριθμό νέων παικτών της επιλογής του. Με εξαίρεση των Μάντζιο που ήταν πρόταση της διοίκησης.

Στη συνέχεια μπήκε σε μια προετοιμασία με ελάχιστα φιλικά, ενώ όφειλε να κάνει πολλά περισσότερα. Η εικόνα ήταν πάρα πολύ κακή και τον καλέσαμε για να μιλήσουμε. Μας είπε ότι θα είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα και ότι θέλει ελάχιστες ενισχύσεις.

Του αντιπροτείναμε επειδή η ομάδα ήταν πολύ κακή θέλει ένα πλάνο διάσωσης. Με έξι επτά καλύτερους παίκτες από αυτούς που είχαμε αποκτήσει. Αρχικά δεν συμφώνησε στη συνέχεια συμφώνησε να έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες και να κοπούν κάποιοι από αυτούς που είχε φέρει γιατί τότε διαπίστωσε ότι αυτοί δεν μπορούν να βοηθήσουν. Με αστραπιαίες ενέργειες φέραμε τρεις παίκτες τους οποίους ο προπονητής δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει στο πρώτο ματς και άλλους που τους χρησιμοποίησε τους έβαλε σε λάθος θέση μόνο και μόνο για να τους εκθέσει. Αυτό είχε συνέπεια η εικόνα της ομάδας να είναι πολύ κακή όπως και στα φιλικά.

Εκεί καταλάβαμε ότι είναι επικίνδυνος και αποφασίσαμε να άρουμε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Γι’ αυτό και τερματίσαμε τη συνεργασία μαζί του. Θεωρούμε ότι είναι ένα προπονητής που δεν έχει σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα και ότι με παίκτες β’ διαλογής πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Αυτά. Το θέμα με τις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρο. Ψάχνει δικαιολογίες στους συμπατριώτες του. Το θέμα έχει αναλάβει η νομική μας υπηρεσία».

Source: LarissaNet