Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, παρουσιάζει το βιβλίο της Παγώνας Ζηλιασκούδη – Καραΐσκου (δασκάλας) και της Γεωργίας Καραΐσκου (αρχαιολόγου) : «Από το Καβακλή στη Φιλιππούπολη της Λάρισας», στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, στις 7:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής της Ανατολικής Ρωμυλίας και συγκεκριμένα στο Καβακλή, περιέχει πληροφορίες και φωτογραφίες των ανθρώπων, που ήρθαν κι εγκαταστάθηκαν στη Φιλιππούπολη της Λάρισας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτριος Κατσίκας – Καππαδόκης (Επιστημονικός ερευνητής, Πρόεδρος της Εταιρίας Καππαδοκικών Σπουδών), ο Κώστας Σπανός (Ιστορικός ερευνητής, Εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου), η Κατερίνα Ηλιούδη (Δασκάλα φυσικής αγωγής, Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) και ο Στέλιος Ηλιούδης (Καθηγητής φυσικής αγωγής, Χοροδιδάσκαλος).

Μετά τις ομιλίες, θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από το Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας, από τον Μ.Ε.Σ. Κοιλάδας και τον Π.Μ.Σ. Νέων Καρυών. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει η Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, (Αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αθανασίου Καραΐσκου.

Source: LarissaNet