Φωτορεπορτάζ: Tsantopoulos

Πάνω από 30 ετικέτες 15 οινοποιείων- μελών του νεοσύστατου Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), απόλαυσαν Λαρισαίοι και φίλοι του καλού οίνου σε μία μοναδική παρουσίασή τους στον γαστρονομικό προορισμό ΒΟΣΠΟΡΟ RESTAURANT BAR στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο, το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου.

BOΣΠΟΡΟΣ ΣΜΟΕ- PHOTO TSANTOPOULOS (6)

Είκοσι τρία χρόνια τώρα τα πολυταξιδεμένα και διαρκώς ενημερωμένα αδέλφια Χρήστος και Γιάννης Μπισίλκας που δίνουν μαθήματα καλού φαγητού, θερμής υποδοχής και ταχείας εξυπηρέτησης στο υψηλής αισθητικής περιβάλλον τους, δεν εφησυχάζονται στις δάφνες τους και διαρκώς εκπλήσσουν τους φαν και θαμώνες τους.

BOΣΠΟΡΟΣ ΣΜΟΕ- PHOTO TSANTOPOULOS (4)

Αυτή την φορά με την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στο V/ROOM του εστιατορίου τους, έβαλαν το λιθαράκι τους στο νεόδμητο οικοδόμημα του ΣΜΟΕ, που ιδρύθηκε το 16/4/2018 με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οινοποιίας και με όραμα να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ρόλου των Μικρών Οινοποιών στην Ελλάδα. Η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου μικρών οινοποιών γεννήθηκε το 2017, όταν μια ομάδα οινοποιών οραματίστηκε την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού και του αμπελώνα του, με κριτήριο την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών.

BOΣΠΟΡΟΣ ΣΜΟΕ- PHOTO TSANTOPOULOS (2)

Στα σχέδια του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος είναι:
– Ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς.
– Η αποτελεσματική συνδρομή στην πρόοδο του ελληνικού κρασιού αποτελώντας αξιόπιστο συνομιλητή μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των φορέων πολιτικού σχεδιασμού, επιστημονικών και ερευνητικών οργανισμών καθώς και αρμοδίων θεσμικών παραγόντων.
– Η παρακολούθηση, η μελέτη, η ανάλυση και η διατύπωση προτάσεων σε ζητήματα σχετικά με αυτή και ειδικότερα τον κλάδο της οινοποιίας.
– Επιπρόσθετα στοχεύει να είναι κοντά με την τεχνογνωσία του στους νέους αμπελουργούς και παραγωγούς που θέλουν να παράγουν τα χρώματα και τα αρώματα της Ελληνικής γης.

BOΣΠΟΡΟΣ ΣΜΟΕ- PHOTO TSANTOPOULOS (1)

Source: LarissaNet