Το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος του κόσμου έχει έκταση μόλις 12 στρέμματα, περίπου 1.200 κατοίκους και βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα, πολύ κοντά στις βόρειες ακτές της Κολομβίας .

Πρόκειται για το νησάκι Σάντα Κρους ντελ Ισλότε στο οποίο καταφέρνουν να ζουν αρμονικά περίπου 100 κάτοικοι ανά στρέμμα, με την οικονομία του νησιού να βασίζεται στην αλιεία και στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι κάτοικοι στα πολυτελή ξενοδοχεία των γειτονικών νησιών.

Τα σπίτια καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση του νησιού, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, με ένα μεγάλο ποσοστό να βασίζεται ενεργειακά σε ηλιακά πάνελ.

Οι κάτοικοι του Σάντα Κρους ντελ Ισλότε δηλώνουν περήφανα ότι δεν υπάρχει ούτε εγκληματικότητα ούτε αστυνομία, καθώς το πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων είναι διάχυτο, δεδομένου ότι οποιαδήποτε οικογένεια χρειαστεί βοήθεια μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη των γειτόνων.

Σύμφωνα με την παράδοση, πριν από περίπου 150 χρόνια ψαράδες από το Μπαρού ανακάλυψαν αυτό το νησάκι, το οποίο δεν είχε κουνούπια -γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για την περιοχή- και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν εκεί. Ο «μύθος» θέλει τους ψαράδες να απόλαυσαν τόσο τον ύπνο τους που αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί.

Πηγή: cnn.gr