Από την εκκίνηση ο Βαλεντίνο Ρόσι έδειξε πως μπορούσε να νικήσει. Ξεκίνησε εξαιρετικά πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί ακόμα και 4 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ζαρκό κόλλησε πίσω του στους πρώτους γύρους, ενώ ο πολύς Μαρκ Μάρκεθ άρχισε αργά αλλά σταθερά, να περνά κάθε έναν οδηγό που έβρισκε εμπρός του.

Όταν μάλιστα πέρασε τον Ιανόνε, είχε ένα στιγμιαίο γλύστρημα, ο Ιανόνε τρόμαξε υπό κλίση, έκλεισε το γκάζι και πάτησε λίγο φρένο με αποτέλεσμα να πέσει και να καταστραφεί ο αγώνας του. Ο Μάρκεθ έφτασε και πέρασε τον Ζαρκό νωρίς και οι 3 πρώτοι έκαναν σύντομα μια διαφορά 3 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους σε έναν δικό τους αγώνα.

Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν έγινε κάτι το συνταρακτικό. Ο Ρινς με τον Βινιάλες κέρδιζαν θέσεις, ενώ ο Ντοβιτσιόζο έδειχνε πως δεν βρισκόταν στην μέρα του…

Στους τελευταίους γύρους το ενδιαφέρον μεγάλωσε. Ο Ζαρκό το παράτησε και έδειχνε να συμβιβάζεται με την 3η θέση και έτσι οι Ρόσι-Μάρκεθ εξαφανίστηκαν εμπρός. Με τον αγώνα να πλησιάζει στο τέλος του, το ενδιαφέρον είχε στραφεί στο αν θα μπορούσε ο Μάρκεθ να περάσει τον Ρόσι στους τελευταίους γύρους.

Δεν χρειάστηκε. Ο Ρόσι έκανε έναν κακό υπολογισμό, πλάγιασε παραπάνω από ότι χρειαζόταν και σε συνδυασμό με τα φθαρμένα του ελαστικά έπεσε με λίγα χιλιόμετρα χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη στον Μάρκεθ! Ο Ρόσι σηκώθηκε και συνέχισε αλλά απλώς τερμάτισε 18ος…

Στους επόμενους γύρους ο Μάρκεθ πήγε συντηρητικά και ο Ρινς πλησίαζε τον Ζαρκό με καταιγιστικό ρυθμό.

Στον τελευταίο γύρο ο Ρινς έφτασε και πέρασε τον Ζαρκό που πλέον δεν είχε ελαστικά και έτσι πήρε μια πανάξια 2η θέση.

Τελική τριάδα, ο Μάρκεθ 1ος με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία, ο Ρινς 2ος και ο Ζαρκό 3ος.

Με την νίκη του Μάρκεθ, η Honda κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Αυτά είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Πηγή: gazzetta.gr