Ο βιρτουόζος σαξοφωνίστας Τζέιμς Κάρτερ επιστρέφει στην Αθήνα και στο Half Note Jazz Club. Ο Κάρτερ ξεκίνησε την πορεία του στο Ντιτρόιτ. Περιτριγυρισμένος από πολλά είδη μουσικής όπως φανκ, ροκ, σόουλ, τζαζ, απέκτησε την ικανότητα να ενσωματώνει στον ήχο και στον τρόπο ερμηνείας του διαφορετικά είδη.

Λόγω της τεχνικής και της εμπειρίας του κατάφερε να γίνει πολύ νωρίς δεκτός στην Blue Lake Fine Arts Camp. Τη δεκαετία του ’80, κι ενώ ακόμη σπούδαζε, έπαιξε σποραδικά σε club και σε ορχήστρες του Γουίντον Μαρσάλις. Αλλά ο τρομπετίστας Λέστερ Μπόουι ήταν αυτός που τον κάλεσε στη Νέα Υόρκη για να τον εντάξει στο New York Organ Combo του, συστήνοντάς τον παράλληλα στο ευρύ κοινό. Στη Νέα Υόρκη συνδέθηκε με σπουδαίους συνθέτες και σολίστες παίζοντας μαζί τους ή ηχογραφώντας με τα σχήματά τους.

Στις εμφανίσεις του στην Αθήνα τον συνοδεύουν δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Τζέραρντ Γκιμπς στο όργανο Hammond, από τον οποίο ο Κάρτερ εντυπωσιάστηκε για το πόσο καλά γνωρίζει το ιδίωμα του hard-bop, αλλά και απ’ την αίσθηση του ρυθμού του, και ο νεαρός Αλεξ Γουάιτ στα τύμπανα.

Αυτή η εκρηκτική μπάντα με το σαξόφωνο του Κάρτερ σε πρώτο πλάνο θα εμφανίζεται στο Half Note Jazz Club από σήμερα έως και τη Δευτέρα.

​​Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210-92.13.310.

Πηγή: kathimerini.gr