Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του «ALPHA», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά, ως παροχές, τη γνωστή κυβερνητική πρακτική «σου παίρνω 10, σου δίνω 1», για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Το πρόβλημα, για τον κ. Τσίπρα, είναι ότι η αμείλικτη καθημερινότητα, η μονιμοποίηση των μνημονιακών μέτρων, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η μείωση των μισθών και συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος, η ένταση των πλειστηριασμών, μαζί με την επιλογή να γίνει η Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, δείχνουν το μέγεθος της κοροϊδίας.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί, στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος», τις άδικες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι -ακόμη κι αυτές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- προκειμένου να εμποδίσει τις διεκδικήσεις τους.

Από εκεί και πέρα, η δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο, σε βάθος χρόνου και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, με αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία, δεν θα πρέπει να κρύψει ότι αυτή η συμφωνία έχει στον πυρήνα της τη διατήρηση του συνταγματικού εναγκαλισμού κράτους – Εκκλησίας,

μαζί με τη δημιουργία ενός Ταμείου, με το οποίο νομιμοποιούνται οι κατά καιρούς διεκδικήσεις της Εκκλησίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας».