Την απόφαση της ΕΕ για την ίδρυση «ακαδημίας κατασκοπείας» της ΕΕ (Joint EU Intelligence School) που εμπλέκει τη χώρα ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φ. Μογκερίνι.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο πλαίσιο της Μόνιμα Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) προωθείται η ίδρυση «ακαδημίας κατασκοπείας» της ΕΕ (Joint EU Intelligence school), ενώ σχεδιάζεται να ηγείται η Ελλάδα στην υπηρεσία με τη συμμετοχή και της Κύπρου. Η «ακαδημία» θα είναι σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της ΕΕ και θα εκπαιδεύει τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πριμοδοτεί ζητώντας και την ηγεσία του εν λόγω κατασταλτικού μηχανισμού. Αφού πρώτα δηλαδή φανέρωσε τις επιδιώξεις της να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ευρωΝΑΤΟικό ορμητήριο, τώρα μεθοδεύει να γίνει η χώρα και με τη βούλα κέντρο δράσης μυστικών υπηρεσιών και μηχανισμών.

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μετατρέπεται σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, ενώ ελλοχεύουν όλο και πιο μεγάλοι κίνδυνοι για το λαό από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

– Ποιες οι στοχεύσεις της εν λόγω «ακαδημίας» και ποια θα είναι η ακριβής εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν;

– Επιβεβαιώνει δημοσιεύματα στον Τύπο ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτοπροτάθηκε για την εγκατάσταση της εν λόγω «ακαδημίας κατασκοπείας» στην Ελλάδα και είχε συμμετοχή και στην κατάρτιση του περιεχομένου της όλης πρότασης;».