Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ)

Ένας από τους αξιότερους εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου είναι ο Σπυρίδων Κυρίτσης.Η αμυντική του λειτουργία, απέναντι στη διαφθορά είναι υποδειγματική πράγμα σπάνιο στις μέρες μας.

Ο Σπύρος Κυρίτσης είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το University of Wales, Cardiff Business School.

Στο χώρο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς εργάζεται από το 1997. Στο διάστημα 1997 – 2006 κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είτε ως Δ/ντης Συναλλαγών, είτε ως Δ/ντης Εισηγμένων Εταιριών. Την περίοδο 2006 -2013 εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στο συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα. Οι τομείς των αρμοδιοτήτων του ήταν η ανάπτυξη των επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες του δικτύου και η ανάπτυξη της υπηρεσίας personal banking στο δίκτυο της τράπεζας.

Την περίοδο 2006 – 2013 διετέλεσε Εκτελεστικό ή μη Εκτελεστικό Μέλος στα ΔΣ των εταιριών Κύπρου Αχεπεϋ ΑΕ, Κύπρου Αεδακ ΑΕ και Πειραιώς Αχεπεϋ ΑΕ.
Σήμερα απασχολείται στη ΣΟΛ Συμβουλευτική ΑΕ, είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνοαμερικανικής Αχεπεϋ ΑΕ και μέλος του ΔΣ του ΣΜΕΧΑ.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ την περίοδο Μάιος 2012 – Ιανουάριος 2014 και επανεξελέγθηκε Πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2015.
Από τον Ιούλιο του 2016 είναι Αντιπρόεδρος στο ‘Συνεγγυητικό Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών’.