Το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει τις δικές του προτάσεις πολιτισμού για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, αλλά και ψυχαγωγία σε ένα ολόφωτο Παγοδρόμιο που περιμένει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγεία μιας υπέροχης παγοπίστας!

~ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ~

Ο Αμάλ και οι Νυχτερινοί Επισκέπτες – Καμεράτα και Γιώργος Πέτρου

21/12/2023

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής ετοίμασαν φέτος τη χριστουγεννιάτικη όπερα για μικρούς και μεγάλους Ο Αμάλ και οι Νυχτερινοί Επισκέπτες του Giancarlo Menotti [Τζανκάρλο Μενόττι]. Το έργο ανεβαίνει σε ελληνική μετάφραση του Γιώργου Πέτρου και σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη. Διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Συμμετέχουν οι λυρικοί ερμηνευτές: Θεοδώρα Μπάκα, Τζούλια Σουγλάκου, Χρήστος Κεχρής, Χάρης Ανδριανός, Διονύσης Τσαντίνης και Νικόλας Μπογιατζής. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο Voice Box (συμπαραγωγή με την Pure Art).

Σταχτοπούτα – Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο

21 – 29/12/2023

Χριστούγεννα στο Μέγαρο, και μια «Σταχτοπούτα» όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η ιστορία της πιο αγαπημένης ηρωίδας των παιδικών παραμυθιών μεταμορφώνεται σε μια ποιητική και χιουμοριστική χορογραφία από τον Jean-Christophe Maillot [Ζαν-Κριστόφ Μαγιό]. Ο γάλλος χορογράφος ανακαλύπτει κρυφές πτυχές των χαρακτήρων του έργου, τους οποίους ενσαρκώνουν οι χορευτές των περίφημων Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο, και πλάθει μια Σταχτοπούτα συγκινητική, γεμάτη ζωντάνια, μέσα από την κωμική ατμόσφαιρα της μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Ο Καραγκιόζης στη Χαβάη – Ηλίας Καρελλάς

21 – 30/12/2023

«Ο Καραγκιόζης στη Χαβάη»! Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει για έκτη χρονιά στο Μέγαρο με μια ολοκαίνουργια παραγωγή, μια ανεπανάληπτη περιπέτεια με άρωμα καλοκαιριού, γεμάτη μουσική, χρώμα και κύμα!

Συνταξιδιώτες του, η ανατρεπτική μπάντα των Burger Project και ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου σε ρόλο-έκπληξη (συμπαραγωγή με τον Θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά). Αλλά όπου κι αν ταξιδέψει ο αγαπημένος μας ήρωας, θα επιστρέψει στο Μέγαρο, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών.

M Shop – Το Κατάστημα του Μεγάρου

Όσοι αναζητούν ξεχωριστά και καλαίσθητα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα βρουν στο Shop το Κατάστημα του Μεγάρου βιβλία, ψηφιακούς δίσκους, κομψά χειροποίητα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα (πάνινες τσάντες, σουβέρ, κούπες, πιάτα, σουπλά κ.ά.), μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, φουλάρια, προσεγμένα έντυπα προγράμματα από την εκδοτική συλλογή του ΜΜΑ, βιβλία και παιχνίδια για παιδιά και ό,τι πιο γιορτινό για τις πιο λαμπερές μέρες του χρόνου!

ΠΗΓΗ: https://www.culturenow.gr

( Η εκπαιδευτικός Αθανασία Κιφοκέρη στο Μέγαρο Μουσικής )