Για αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων έκανε λόγο ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τονίζοντας πως «για την ειρήνη στην Κύπρο είναι αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο»

Στην ομιλία του ο Μπ. Γιλντιρίμ υποστήριξε πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο κρατικές δομές, η «τδβκ» και η «ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου», προσθέτοντας ότι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, «η ‘νότιος Κύπρος’ επωφελείται από κάθε είδους δυνατότητα στον κόσμο, η ‘τδβκ’ συνεχίζει να είναι απομονωμένη και να έχει περιορισμούς».

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, ο Γιλντιρίμ είπε πως για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι αναπόφευκτο να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Μεσόγειο.

«Η αδιάλλακτη στάση της ε/κ πλευράς στην Κύπρο, δυσκολεύει δυστυχώς τη λύση», υποστήριξε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ενώ είπε ότι για την ειρήνη «η ‘τδβκ’ επιδεικνύει κάθε είδους θυσία και καλή πρόθεση ενώ  η «ε/κ διοίκηση» διατηρεί την ίδια στάση».

«Όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση, τότε οπωσδήποτε θα υπάρξει μια τελική και δίκαιη λύση στην Κύπρο», ανέφερε.

in.gr