H Γαλλομαροκινή τραγουδίστρια Hindi Zahra επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Principal στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Fuzz Club στην Αθήνα.

Την Hindi Zahra τη γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, «Handmade». Το άλμπουμ ανοίγει με μια επιτυχία της, που αγαπήθηκε πολύ, το «Beautiful Tango», αλλά το τραγούδι που την έκανε διάσημη ήταν το «Stand Up», που έφτασε τα 26.000.000 views στο YouTube και έγινε και το τραγούδι της επίσημης καμπάνιας της Western Union.

Όπως η Hindi Zahra έχει απλωμένες τις ρίζες της σε δύο ηπείρους, στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, έτσι είναι και τα ρυθμικά στοιχεία των τραγουδιών της. Ενώ οι μελωδίες τους είναι δυτικότροπες, η ρυθμική βάση των τραγουδιών της έχει έντονες ethnic επιρροές. Η μουσική που επιλέγει να μοιραστεί με το κοινό της είναι ένα μείγμα από soul-folk και τζαζ, που έχει της ρίζες του στο μαροκινό νότο, στα σύνορα της μαύρης κουλτούρας.

 

Η Hindi Zahra όχι μόνο τραγουδά και γράφει τους στίχους, αλλά και ενορχηστρώνει και κάνει η ίδια την παραγωγή των δίσκων της. Η ίδια σχολιάζει για τη μουσική της: «… είναι σαν ένα πάζλ… Πρώτα γράφω τους στίχους, μετά ηχογραφώ τα κρουστά, μετά προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν τη μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει -πολλές φόρες μόνο τέσσερεις φράσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού…».

Η μουσική προσωπικότητα της Hindi Zahra περιλαμβάνει τις βερβερίνικες ρίζες της καταγωγής της, τη μουσική της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ινδίας και του Ιράν. Όλα τα μουσικά είδη διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν το ένα με το άλλο και αναμειγνύονται στη μουσική της, όπως ακριβώς το Μαρόκο αποτελεί το σταυροδρόμι τόσων πολιτισμών.

Η ζωή της Hindi Zahra είναι ένα ταξίδι. Εκτός από τη μουσική, ασχολείται με τη ζωγραφική και έχει παίξει  στις ταινίες των Fatih Akin: «The Cut» (Η Μαχαιριά) και «Tala Hadid: Itar el-layl» (The Narrow Frame of Midnight). Όταν τη ρωτούν για την ηθοποιία δηλώνει: «… είναι σαν το κολύμπι… δεν ξέρεις να κολυμπάς αλλά όταν χρειαστεί, απλά πηδάς στο νερό… Είναι μια τρέλα… πως θα μπορούσα να πω όχι;».

Πληροφορίες
Ημερομηνία: Θεσσαλονίκη: 7 Δεκεμβρίου / Αθήνα: 8 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: Θεσσαλονίκη : Στην έναρξη προπώλησης η τιμή θα είναι 22 ευρώ (early bird)/Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή προπώλησης θα διαμορφωθεί στα 24 ευρώ/Στο Ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα διαμορφωθεί 26 ευρώ Αθήνα : Στην έναρξη προπώλησης η τιμή θα είναι 24 ευρώ (early bird)/Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή προπώλησης θα διαμορφωθεί στα 27 ευρώ Στο Ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα διαμορφωθεί 30 ευρώ.

Χώρος: Θεσσαλονίκη : Principal Club Theater/Αθήνα:Fuzz Live Music Club
Σημεία Προπώλησης: ηλεκτρονικά: www.viva.gr / τηλεφωνικά: 11876 / Φυσικά Σημεία: Seven Spots, Reload, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva kiosk στο Σύνταγμα, Viva spot στην Τεχνόπολη, αθηνόραμαgr, Yioleni’s.

Πηγή: naftemporiki.gr