Σε αρχική συμφωνία για τη μείωση της συνδυασμένης παραγωγής του ΟΠΕΚ κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα φέρεται να έχουν καταλήξει τα μέλη του Οργανισμού, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η μείωση της παραγωγής θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο και ο Οργανισμός θα επανεξετάσει τα επίπεδα της παραγωγής τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ θα ακολουθήσει αργότερα η συνάντηση με παραγωγούς εκτός του Οργανισμού, όπως η Ρωσία.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, η πρόταση που έχουν καταθέσει οι παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ είναι για μείωση της παραγωγής από την δική τους πλευρά κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ράλι αυτή την ώρα με το Brent Φεβρουαρίου να κερδίζει 4,7% στα 63 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI σημειώνει άλμα 4,1% στα 53,69 δολ. το βαρέλι.

Tο πετρέλαιο έχει εγκλωβιστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα πτωτικό σπιράλ, καταγράφοντας συνολικές απώλειες άνω του 30% από τις αρχές του Οκτωβρίου, εν μέσω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την υπερπροσφορά στην αγορά.

Πηγή: capital.gr