Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του National Geographic Photo Contest 2018, τα οποία χωρίζονται σε κατηγορίες «Άγρια Ζωή», «Άνθρωποι» και «Τοποθεσίες».

Νικητής του μεγάλου γενικού βραβείου είναι ο Jassen Todorov, που τράβηξε μια φωτογραφία από αεροπλάνο τον Μάιο στην έρημο έξω από το Apple Valley στην Καλιφόρνια. Εκεί βρίσκεται το «νεκροταφείο» Volkswagen αυτοκινήτων, τα οποία συσσωρεύτηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της εταιρείας σχετικά με τις δοκιμές εκπομπής ρύπων.

© Jassen Todorov

Ο Nicholas Moir παίρνει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τοποθεσίες», όπου «πρωταγωνιστεί» ένα σκουριασμένο Ford Thunderbird που είναι σκεπασμένο από κόκκινη σκόνη μετά από ανεμοθύελλα στο Texas.

© Nicholas Moir

Την τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία καταλαμβάνει o Christian Werner, με μια φωτογραφία από τη Συρία που τράβηξε κατά τη διάρκεια της αποστολής του για το Spiegel.

© Christian Werner

Πρώτη θέση στην κατηγορία «Άγρια Ζωή» για τον Pim Volkers με μια φωτογραφία από Τανζανία, «σαν παλιός πίνακας ζωγραφικής» όπως λέει ο ίδιος o φωτογράφος.

© Pim Volkers

Η φωτογραφία του David Muyochokera την τελευταία μέρα στο στούντιό του στο Ναιρόμπι, όπου εργαζόταν για 37 χρόνια, αποτυπωμένη από τον φακό της Mia Collis, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Άνθρωποι».

© Mia Collis

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες του διαγωνισμού:

© Yaron Schmid (Επιλογή Κοινού στην κατηγορία «Άγρια Ζωή»)

© Mike Dexter (Κατηγορία «Άγρια Ζωή»)

© Todd Kennedy (Δεύτερη θέση στην κατηγορία «Άνθρωποι»)

©Chue Ardi

© Heather Nicole

Πηγή: elculture.gr