“Το μυστικό των βιβλίων”, το καινούριο παραμύθι της Κατερίνας Καριζώνη - σε εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Αρώνη - κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ρώμη.

Δυο λόγια για το βιβλίο…

Ποιο είναι το μυστικό των βιβλίων και πως γράφονται αυτά; Δέκα παράξενοι φίλοι από το βασίλειο των μικρών πραγμάτων ξεκινούν για να βρουν τον μάγο Σοζ που ζει στο δάσος και να πάρουν μια απάντηση. Θέλουν να βοηθήσουν ένα φίλο τους συγγραφέα που δεν καταφέρνει να γράψει ούτε γραμμή. Μπορούν άραγε τα μικρά πράγματα να μας στηρίξουν, όπως ένα τσαλακωμένο χαρτάκι, ένα καπάκι, ένα κουκούτσι, ένα πετραδάκι, ένα πανάκι, ένας συνδετήρας, ένα μισοφαγωμένο μολύβι, ένα σπασμένο καθρεφτάκι, ένα ξεραμένο χαμομήλι και άλλα απλά πράγματα χωρίς μεγάλη σημασία; Και ποιο είναι αυτό το μυστικό που μαθαίνουν από τον μάγο Σοζ και την αλλόκοτη παρέα του; Ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει στα μαγικά μυστικά των βιβλίων, της φύσης, της δημιουργίας, αλλά και της πραγματικής φιλίας.

Η Κατερίνα Καριζώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ και πήρε διδακτορικό στην Οικονομική Ιστορία. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποίηση, παραμύθια και ιστορικές μελέτες, συνολικά τριάντα βιβλία. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Χίλιες και μία νύχτες των Βαλκανίων και με το βραβείο του περιοδικού Αυλαία για το συνολικό της έργο. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά με κριτικά σημειώματα, μελέτες και λογοτεχνικά κείμενα. Πεζά και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε βαλκανικές γλώσσες, στα ισπανικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, πολωνικά και τουρκικά. Επίσης ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τον Μιχάλη Γρηγορίου. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και του Κύκλου Ποιητών. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Βιβλιογραφία

Πηγή:https://karizoni.blogspot.com/