Τραγική κατάληξη είχε για έναν μοναχό η προσπάθειά του να κάνειδιαλογισμό σε ένα προστατευόμενο πάρκο σε δάσος στην Ινδία, αφού δέχτηκε την επίθεση λεοπάρδαλης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο Rahul Walke Bodhi ήταν ένας από την ομάδα των μοναχών που επισκέφτηκε την περιοχή για την ετήσια συνάντηση προσευχής.

«Ο μοναχός περπάτησε περίπου δύο χιλιόμετρα από τον ναό προς το δάσος για να κάνει διαλογισμό. Εκεί έγινε η επίθεση. Κάθισε κάτω από ένα δέντρο και τότε του επιτέθηκε μια λεοπάρδαλη», δήλωσε εκπρόσωπος του πάρκου στο CNNi, προσθέτοντας ότι ο μοναχός πήγαινε συχνά εκεί για διαλογισμό.

Στην περιοχή ζουν ακόμα τίγρεις και αρκούδες, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες στο πάρκο έχουν γίνει τέσσερις ακόμα επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους με τραγική κατάληξη.

Οι αρχές αναζητούν τη λεοπάρδαλη και μόλις το ζώο εντοπιστεί και πιαστεί, θα απομακρυνθεί από το πάρκο. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του πάρκου, έχουν τοποθετηθεί κλουβιά και παγίδες στην περιοχή και στόχος είναι το ζώο μόλις πιαστεί να μεταφερθεί αλλού, για να μην υπάρξουν αντίποινα από τους χωρικούς.

Περίπου 12 με 14.000 λεοπαρδάλεις μένουν στην Ινδία, σύμφωνα με μελέτη του 2016, ωστόσο ο πληθυσμός τους απειλείται εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το 2017, 431 λεοπαρδάλεις σκοτώθηκαν.

Το 2016 τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια λεοπάρδαλη μπήκε στον προαύλιο χώρο ενός σχολείου στο Μπανγκαλόρε και στήθηκε ολόκληρη επιχέιρηση από τις αρχές για να πιάσουν το ζώο.

Πηγή: cnn.gr