«Πλήρωσε» την ήττα από τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι της Κυριακής, τη μεγάλη απόσταση από την κορυφή της Premier League και τις κόντρες με τους ποδοσφαριστές

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως ανακοίνωσαν οι «κόκκινοι διάβολοι» το πρωί της Τρίτης!

Η ήττα από τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Άνφιλντ, το -19 από την κορυφή της βαθμολογίας, η ντροπιαστική δήλωση για την… 6άδα, οι κόντρες με τους ποδοσφαιριστές και το … αντικείμενο μελέτης που αφορά την τρίτη, προβληματική του σεζόν κάθε φορά, οδήγησαν τον Ζοσέ Μουρίνιο στο φινάλε της παρουσίας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν πως δεν θα βρίσκεται πλέον ο Πορτογάλος στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με μια λιτότατη τοποθέτηση.

Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο έφυγε από το σύλλογο.

Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη δουλειά του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του ευχόμαστε επιτυχία στο μέλλον».

Manchester United

@ManUtd

Manchester United has announced that Jose Mourinho has left the Club.

We would like to thank him for his work during his time at Manchester United and wish him success in the future. #MUFC

80.2K

Club Statement

www.manutd.com

83.4K people are talking about this

Αναμενόμενη εξέλιξη, τρελή αποζημίωση
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν εξέπληξε κανέναν παρόλο που οι δύο πλευρές είχαν υπογράφει πριν από λίγους μήνες την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου τους μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Ο Μουρίνιο όμως δεν θα ολοκληρώσει την 3η του περίοδο στο Ολντ Τράφορντ με την απόλυση του να πληγώνει (για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια) την εικόνα του, αλλά να γεμίζει (για μια ακόμη φορά) τους λογαριασμούς του καθώς το ποσό της αποζημίωσης που πρέπει να πάρει φημολογείται ότι ανέρχεται στα 24 εκατομμύρια λίρες!!!

Σ’ αυτά τα 2.5 χρόνια παραμονής του στο Μάντσεστερ ο Μουρίνιο οδήγησε την Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Europa League και του League Cup (το 2017), ενώ είχε ξεκινήσει τη θητεία του στον πάγκο με την κατάκτηση του  Community Shield.

Όμως σχεδόν ποτέ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει μια ομάδα η οποία να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά ένα σύνολο που επιζητούσε μόνο το αποτέλεσμα, παρόλο που έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για μεταγραφές!  Οι εκτιμήσεις θέλουν την Γιουνάιτεντ να έχει μόνο την πρώτη χρονιά του Μουρίνιο 365 εκατομμύρια λίρες, με τον Πορτογάλο όμως τους τελευταίους μήνες να επιτίθεται διαρκώς κατά του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας Εν Γούντγουορντ για τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας (θεωρώντας ότι δεν του πήρε έναν κεντρικό αμυντικό).

Κι ενώ η γκρίνια για την εικόνα της Γιουνάιτεντ μεγάλωνε, ο Μουρίνιο επιδείδονταν σε επικοινωνιακά τρικ, σε κόντρες με ποδοσφαιριστές (τρανό παράδειγμα ο Πογκμπά που είχε παραγκωνιστεί) και ο ίδιος το μόνο που απαντούσε στους επικριτές του ήταν «απαιτώ σεβασμό, σεβασμό, σεβασμό για τους τρεις τίτλους στην Premier League που έχω κατακτήσει».

Κι αυτό που προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ήταν πως αυτοί οι τρεις τίτλοι είχαν κατακτηθεί όταν ακόμη το προσωνύμιο του ήταν o «Special One», γιατί πλέον έχει μετατραπεί σε… «Special Once»!

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόλυση της 18ης Δεκέμβρη του 2018, είναι ακριβώς τρία χρόνια και μια ημέρα από τότε που η Τσέλσι τον απομάκρυνε για δεύτερη φορά από τον πάγκο της, κινδυνεύοντας τότε… με υποβιβασμό!

Αναλαμβάνει ο Κάρικ, πόθος ο Ζιντάν
Στην ανακοίνωση της η διοίκηση έδειξε ότι για το επόμενο διάστημα θα υπάρχει υπηρεσιακός προπονητής και όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο Μάικλ Κάρικ, ο οποίος το καλοκαίρι κρέμασε τα παπούτσια του και εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ.

Ωστόσο ο διακαής πόθος των διοικούντων είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, με τον Γάλλο εδώ και αρκετούς μήνες να βρίσκεται τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών ταμπλόιντς, ως πιθανός διάδοχος του Μουρίνιο…

protothema.gr