Τις δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο διατήρησε η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ)Βορείου Αιγαίου, ενώ εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στο συνέδριο της ομοσπονδίας και έναν στο Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ποσοστιαία και αριθμητική αύξηση σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΑΚΠ Βορείου Αιγαίου στην ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχαριστίες της «σε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό μας, αναγνωρίζοντας την αγωνιστική κατεύθυνση της παράταξης και τις συνεπείς προσπάθειές μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών είναι και αυτή τη φορά αρνητικά αφού διατηρήθηκαν οι αρνητικοί συσχετισμοί στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέρ των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η παράταξη «Ενιαία Πρωτοβουλία Πυροσβεστών», που πλειοψήφησε, είναι η ίδια που έχει αποκλειστικά τις ευθύνες για την τρανταχτή απουσία της Ένωσης από κάθε μορφής συνδικαλιστική και διεκδικητή ενέργεια προς όφελος των εργαζομένων, αντιθέτως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να μην εκτεθεί η διοίκηση όταν παραβιάζονταν εργασιακά δικαιώματα. Αυτό σηματοδοτεί ότι και το επόμενο διάστημα η δραστηριότητα της Ένωσής μας θα συνεχίσει να μην είναι σε αγωνιστική κατεύθυνση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην Περιφέρειά μας.

Η ΕΑΚΠ διατήρησε τις δύο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας και έναν στο Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ποσοστιαία και αριθμητική αύξηση σε ψήφους.

Βεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι και το επόμενο διάστημα η παράταξή μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και την προστασία τους από κάθε αυθαιρεσία».