Τη στάση των πλειοψηφιών των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», με αφορμή τη στάση τους απέναντι στην πρόταση πάλης που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων κατά του σχεδίου για τις «προσλήψεις» εκπαιδευτικών.

Στην καταγγελία τους αναφέρουν:

«Στις 8 Γενάρη συνεδρίασαν τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με θέμα το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα «προσλήψεων» – απολύσεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που φέρνει εσπευσμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει και να ψηφίσει με διαδικασίες fast track το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Προτείναμε συγκεκριμένα: Την κήρυξη από τα ΔΣ των Ομοσπονδιών 48ωρης απεργίας για τις 10 και 11 Γενάρη, έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλειες προέδρων για το Σάββατο 12 Γενάρη για την περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών

κινητοποιήσεων. Αναδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι το μόνο αίτημα που είναι ρεαλιστικό, απαντάει στις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών και ενώνει όλους του αναπληρωτές είναι αυτό για: Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος! Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι, στο μέγεθος της επίθεσης της κυβέρνησης, που οδηγεί συναδέλφους μας σε απόλυση, πρέπει να αντιστοιχίζεται και η απάντηση των εκπαιδευτικών των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων.

Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις πλειοψηφίες (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ – ΔΗΣΥ/ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) και στα δυο Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την προσαρμογή του ήδη αποφασισμένου προγράμματος. Γίνεται φανερό ότι αυτές οι πλειοψηφίες επιλέγουν και αυτή τη φορά να διευκολύνουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική, όπως έκαναν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν θέλουν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις σύγκρουσης με τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα! Είναι απέναντι από το αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με δικαιώματα. Αυτές οι δυνάμεις μιλάνε για δήθεν κάποια «καλά» κριτήρια, παζαρεύουν τα μόρια του κάθε κριτηρίου, αποδέχονται την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την «αδυναμία μαζικών διορισμών» (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών), λοιδορούν και χαρακτηρίζουν ουτοπικό το αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και που χωρίς αυτούς σήμερα δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί, οι συμβασιούχοι αναπληρωτές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις ηγεσίες.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια µας!

* Η επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 11 Γενάρη και η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Αθήνας αλλά και στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας είναι τώρα το πιο κρίσιμο ζήτημα. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

* Στηρίζουμε και καλούμε τα σωματεία να συμμετάσχουν μαζικά με αποφάσεις στην Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών, την Παρασκευή 11 Γενάρη στις 16.00 (ξενοδοχείο «Αμαλία»).

* Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Όλοι και όλες στις απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!».