Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» και η ΕΛΜΕ Λάρισας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τις προσλήψεις και τους διορισμούς και απαιτούν την κατάργησή του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου έκανε λόγο για « εμπόριο ελπίδας της κυβέρνησης, με ένα άδικο νομοσχέδιο το οποίο οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, απαξιώνοντας τα πτυχία τους και πετώντας στα σκουπίδια χρόνια προϋπηρεσίας».

Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια είχαν συνάντηση με την Διευθύντρια της ΠΔΕ Θεσσαλίας κα Ελένη Αναστασοπούλου, στην οποία κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Ταυτόχρονα,  Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν με λεωφορείο σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι.

Η ΟΛΜΕ με την σειρά της, ζητά την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου, απαιτώντας την προστασία της προϋπηρεσίας στο 100% και μόνιμους διορισμούς για όσους εργάζονται ως αναπληρωτές. Τονίζει δε, πως τα κριτήρια διορισμού θα έπρεπε να είναι:

  • Προϋπηρεσία
  • Παλαιότητα πτυχίου
  • Επιτυχόντες ΑΣΕΠ
  • Κοινωνικά κριτήρια

Πηγή: larissanet.gr