Για σκηνοθετημένο διαζύγιο και συνεννοημένη κίνηση έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του (ANT1) σχολιάζοντας την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά συγχωνεύτηκαν. Η νοοτροπία όμως τους, αυτή  όμως που οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή παρακμή, θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για αυτό που έκαναν ώστε να μπορούν να βολευτούν και οι δύο».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δήθεν μακεδονομάχο» τον Π. Καμμένο, κατηγορώντας τον εκ νέου ότι είναι αυτός που «έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία».

Κάλεσε δε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες της επιλογής τους. «Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στη συμφωνία των Πρεσπών και παράταση του βίου μίας κυβέρνηση που κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο χώρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση».

Επανέλαβε μάλιστα ότι οι εκλογές θα «ήταν η πιο καθαρή λύση».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία».

«Αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση», τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε ότι δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσλήψεις μόνο με διαγωνισμούς
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι απαιτούνται τολμηρές πολιτικές για την αναθέρμανση της οικονομίας ενώ απέκλεισε εκ νέου τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος πάντως στις προγραμματιζόμενες προσλήψεις στην Παιδεία, είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για καμία πρόσληψη «στον αέρα» και «χωρίς πρόγραμμα». «Όταν μελετήσουμε τα πράγματα τότε θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Παιδεία».

«Αλλά προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

kathimerini.gr