“Το αν η υποψηφιότητά μου θα πάει μέχρι το τέλος, θα το δούμε την τελευταία ημέρα υποβολής της στο πρωτοδικείο”, ανέφερε με παρέμβαση του στον Prisma 91,6 ο Μάκης Μελάς.

“Εδώ έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να σχολιάσουμε όπως την δήλωση του κυρίου Δρακονταειδή ότι κατεβαίνει υποψήφιος, κάτι που ήταν γνωστό, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπήρχε ο σεισμός δεν θα είχε μαντήλι να κλάψει, καθώς η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε τα χρήματα του σεισμού.

Σχολιάζοντας το τοπίο την επόμενη μέρα των εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι είναι καλό είναι να υπάρχουν δυνατοί συνδυασμοί, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά ποιο είναι το πρόγραμμα όλων αυτών των συνδυασμών.

Αυτή τη στιγμή και σχεδόν 120 μέρες πριν τις εκλογές, δεν υπάρχουν δημοσιευμένα προγράμματα.

Για παράδειγμα ο δήμαρχος Λευκάδας δεν τήρησε το τυπωμένο του πρόγραμμα πριν 4,5 χρόνια, κάποιοι άλλοι λένε ότι έχουν καταθέσει τις απόψεις του στο δημοτικό συμβούλιο και δεν χρειάζεται να πουν κάτι παραπάνω.

Ο Μάκης Μελάς χαρακτήρισε τραγική την δήλωση του Θοδωρή Σολδάτου στην εκδήλωση του βουλευτή Λευκάδας, καθώς μετά από τόσα χρόνια στα κοινά, δύο φορές ως βουλευτής και ως κομματικό στέλεχος, να μιλάει για τα σκουπίδια της Λευκάδας, χαρακτηρίζοντας την εικόνα τριτοκοσμική φέτος το καλοκαίρι.

“Είναι ντροπή να τα λέει αυτά τους Λευκαδίτες της Αθήνας, διότι η εικόνα των σκουπιδιών με τη φωτιά έγινε τραγικότερη και ήταν καλύτερη τα τελευταία χρόνια. Εγώ δεν υπερασπίζομαι το Δρακονταειδή, όμως να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δεν είναι σωστό αυτό που λέει ότι πήρε την ιδέα να κατέβει υποψήφιος το καλοκαίρι, καθώς κουβέντιαζε εδώ και αρκετούς μήνες και προσπαθούσε όλους εμάς τους υπόλοιπους να μας εγκλωβίσει. Επίσης δεν μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο, ότι είναι ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με τη Νέα Δημοκρατία.”

Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, άκουσα το βουλευτή Λευκάδας να μιλάει για τη ζεύξη, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία της Λευκάδας ήταν εναντίον της ζεύξης και τότε για αυτό είχαν βγάλει ανακοινώσεις τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όσο και της Νομαρχιακής επιτροπής, δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα στους άλλους, τα δικά μας κακά να τα αναγνωρίζουμε.

Ο βουλευτής Λευκάδας έχει χιλιάδες πράγματα να κατά μαρτυρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ για το τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει, το  να ζητάει όμως ποδηλατόδρομο, δίπλα από το δρόμο Λευκάδα Βόνιτσα στο Εθνικό δίκτυο, είναι κουβέντες εντυπωσιασμού καθώς πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα του νησιού, ο κ Μελάς επανέλαβε ότι σε κάθε τοποθέτηση του κάνει λόγο για τα απορρίμματα, νερό, περιβάλλον, χώρος στάθμευσης, κυκλοφοριακά.

Επίσης ο Δήμος Λευκάδας δεν αξιοποίησε εδώ και κάποια χρόνια την δημοτική περιουσία που θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδά του, καθώς μόνο με τη Μαρίνα αντλεί έσοδα.

Επίσης δεν άντλησε χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί η εταιρεία με την οποία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να συνεργαστεί, δεν είχε τις πλάτες να φτιάξει τις μελέτες και να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, καθώς άκουσα ότι για ένα έργο δεν υπάρχουν ακόμα οι περιβαλλοντικές μελέτες.

Αν η απάντηση του δημάρχου για τους πόρους ΕΣΠΑ είναι ικανοποιητική για τον κόσμο μπορεί να πάει να τον ψηφίσει, καθώς αυτό δείχνει μία παραίτηση από το ερώτημα και την αρχική τοποθέτηση.

Τα προγράμματα όταν προκηρύσσονται, πρέπει ή να ετοιμάζεσαι από πριν, η να χρησιμοποιήσει στοιχεία και δεδομένα, έχουν ορισμένες προθεσμίες, καταθέτεις στο φάκελο αν αυτός προχωράει και πάρει τις απαραίτητες υπογραφές προχωράει, ωστόσο πολλά έργα μένουν πίσω λόγω ενστάσεων.

Δεν είναι ικανοποιητικό για τον ίδιο αυτό που είπε ο κύριος Δρακονταειδής, καθώς θα έπρεπε να έχει φτιάξει ένα καλό επιτελείο από τεχνοκράτες, να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερο την κυρία Φραγκούλη μέσα στο δήμο που ήξερε από Ευρωπαϊκά προγράμματα και είχε περάσει μέσα από τρεις-τέσσερις δημάρχους.

Στο ερώτημα του Παναγιώτη Κουνιάκη που το γνωρίζει αν δεν τη χρησιμοποιεί, απάντησε αν το έπραττε θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Μάκης Μελάς εκτίμησε ότι οι πέντε από τους οκτώ συνδυασμούς φιλοδοξούν να πάνε στον επόμενο γύρο,  το ίδιο ισχύει και για το δικό του. Επίσης εκτίμησε ότι  το ψηφοδέλτιο του κ Σολδάτου δεν θα πάει ούτε με τη μισή Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Στο ερώτημα αν υπάρξει μία ενιαία προσπάθεια δυνάμεων με στόχο να πάνε στο δεύτερο γύρο και αν ο ίδιος σε αυτό το ενδεχόμενο θα έκανε πίσω, είπε ότι είναι γνωστό πως ξεκίνησαν να γίνουν κάποιες συζητήσεις, με τον ίδιο να λέει ότι δεν φοβάται το σταυρό πουθενά.

“Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάω με κάποιον που θα είναι άλογο κούρσας, αλλά να υπάρχει μία σύγκλιση προγραμμάτων και περιθώριο συνεννόησης. Δεν μπορώ να πάω σε κάποιον που θα έρθει ουρανοκατέβατος και θέλει να γίνει δήμαρχος.

Και παρόλο που το δικό μου ψηφοδέλτιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δέχεται πιέσεις, διότι είναι διάφοροι ενδιαφερόμενοι για άλλα ψηφοδέλτια και προσπαθούν κάποιους να πάρουν από τα δικά μας ψηφοδέλτια και να τους εντάξουν κάπου αλλού.

Αυτοί εμένα που με στηρίζουν και συνεργαζόμαστε, δεν είναι από τους ανθρώπους που γυρίζουν από δω και από κει για να βολευτούν με μία θεσούλα όπως υπόσχονται κάποιοι.”

Πηγή: lefkadatoday.gr