Καταλαβαίνουμε ότι δεν αντιμετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο, αλλά για την αγάπη του σπιτιού σας, την ασφάλεια της οικογένειάς σας και το πορτοφόλι σας, συνεχίστε να διαβάζετε, για να ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε περίπτωση που συμβεί σε σας ή σε κάποιο οικείο άνθρωπό σας.

Γιατί υπάρχει αυτή η μυρωδιά;

 

Αρχικά, η διαπίστωση αυτής της μυρωδιάς που υπάρχει  γύρω από τον ηλεκτρολογικό πίνακα, μπορεί να αποτρέψει 2 μελλοντικά μεγαλύτερα προβλήματα:

 

  1. Ηλεκτρική φωτιά στο σπίτι σας

 

  1. Σπατάλη χρημάτων σε Απολυμάνσεις και κλήσεις υπηρεσίας ΔΕΗ (λόγω εσφαλμένης διάγνωσης της οσμής)

 

Θα σας εξηγήσουμε γιατί η μυρωδιά ψαρίλας στον ηλεκτρολογικό πίνακα σημαίνει ηλεκτρικός κίνδυνος και τι πρέπει να κάνετε εάν και όταν συναντήσετε ποτέ αυτό το κοινό ζήτημα.

Τι σημαίνει πραγματικά η μυρωδιά «ψαριού» στο σπίτι σας

 

Εννέα σ τις 10 φορές, μια ελαφριά μυρωδιά σε όλο το σπίτι σημαίνει ότι έχετε υπερθέρμανση ηλεκτρικών εξαρτημάτων (διακόπτες, έξοδοι, καλώδια κλπ.).

Βλέπετε, τα περισσότερα καλώδια, διακόπτες κυκλώματος κ.λπ. είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικά στη θερμότητα χημικά.

Αλλά αν αυτά τα καλώδια, πρίζες, ή διακόπτες υπερθερμανθούν, οι χημικές ουσίες που παράγονται απελευθερώνουν μια παράξενη οσμή που μυρίζει ακριβώς όπως τα ψάρια… αλλά όχι τηγανιτά!

Γιατί λοιπόν οι συσκευές του σπιτιού σας να αρχίσουν να υπερθερμαίνονται;

 

Πολλοί ηλεκτρικοί κίνδυνοι μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση, όπως:

 

  • Λάθος μεγέθη σε διακόπτες ή ασφάλειες

 

  • Υπερφόρτωση κυκλωμάτων

 

  • Χαλαρά καλώδια

 

  • Φθαρμένα καλώδια

 

  • Προβληματική μόνωση καλωδίων

 

  • Σπίτια με παλιά ηλεκτρικά συστήματα που δεν έχουν ανακαινιστεί

 

Τι πρέπει να κάνετε εάν μυρίσετε ψαρίλα στο ηλεκτρολογικό πίνακα στο σπίτι

 

Καλέστε έναν ηλεκτρολόγο αμέσως!

Ένας ηλεκτρολόγος θα βρει γρήγορα και θα επισκευάσει το στοιχείο υπερθέρμανσης. Μπορούν επίσης να ελέγξουν για άλλα πιθανά προβλήματα υπερθέρμανσης.

Όσο περισσότερο τα καλώδια ή οι  συσκευές υπερθερμαίνονται, τόσο πιο πιθανό είναι ότι η θερμότητα που παράγεται θα προκαλέσει πυρκαγιά – ειδικά εάν η συσκευή είναι κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα όπως ταπετσαρίες, μονωτικό, βαφή ή ξύλο.

Το τρομακτικό κομμάτι είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα νομίζοντας ότι η αιτία της οσμής είναι πιθανόν οι μυρωδιές της αποχέτευσης, μούχλα ή νεκρό ζώο στις καλωδιώσεις, τη σοφίτα ή το υπόγειο.

Αυτό σημαίνει ότι σπαταλούν πολύτιμο χρόνο (και πολλά χρήματα) προσπαθώντας να διορθώσουν ένα πρόβλημα που δεν έχουμε.

Θα σας εξοικονομήσουμε χρόνο:

Τα αέρια αποχέτευσης, η μούχλα και τα νεκρά ζώα δεν εκπέμπουν ποτέ μυρωδιά ψαριών.

Σημείωση:

Τα αέρια αποχέτευσης μυρίζουν σαν σάπια αυγά ή Θείο, ενώ το καλούπι συχνά περιγράφεται ως μούχλα ή σάπια μυρωδιά ξύλου. Ενώ, ένα νεκρό ζώο θα μυρίζει σαπίλα και όχι «ψαρίλα».

Αποτρέψτε το θέμα «ψαρίλας» με μια ηλεκτρική επιθεώρηση

 

Οι ετήσιες επιθεωρήσεις ηλεκτρικής ασφάλειας αποτελούν την καλύτερη άμυνα κατά των υπερθερμάνσεων των ηλεκτρικών εξαρτημάτων στο σπίτι σας.

 

Οι άρτια καταρτισμένοι και γνώστες του αντικειμένου οι ηλεκτρολόγοι Αθήνα έρχονται στο χώρο σας ολόκληρο το 24ώρο με στόχο να σας παράσχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ανάλογη τεχνική υποστήριξη για ηλεκτρολογικά ζητήματα. Έχουν πολλές επιλογές που θα ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας και θα σας κρατήσουν ασφαλείς το σπίτι και την οικογένειά σας.