Φτιάξαμε αυτόν τον απλό οδηγό SEO για να βοηθήσουμε όποιον ενδιαφέρετε να μάθει.

Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες μας στο μάρκετινγκ είναι – τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί; Για επιχειρήσεις που μόλις αρχίζουν να χτίζουν την ιστοσελίδα τους ή θέλουν να επανασχεδιάσουν τις ιστοσελίδες τους, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή το SEO μπορεί να ακουστεί λίγο εκφοβιστικό.

Δεν πρέπει όμως να είναι έτσι.

 

Ακόμη και αν δεν έχετε έναν έμπειρο συνεργάτη SEO, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε κάποιες θετικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης. Με ελάχιστη γνώση SEO, μπορείτε να ξεκινήσετε για τη βελτίωση της κατάταξης της μηχανής αναζήτησης της ιστοσελίδας σας σε χρόνο μηδέν.

Παρακάτω, θα δώσουμε μια απάντηση στην ερώτηση – τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί; Θα καλύψουμε επίσης μερικά από τα βασικά στοιχεία του SEO έτσι ώστε να κατανοήσετε καλύτερα πώς επηρεάζει την επιχείρησή σας και τι πρέπει να κάνετε για να είστε σε καλή κατάσταση.

Αν είστε εδώ, πιθανώς να αναρωτιέστε τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί. Ας εμβαθύνουμε λοιπόν…

Τι είναι SEO και πώς λειτουργεί

 

Το SEO είναι ένα ακρωνύμιο που αντιπροσωπεύει τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, η οποία είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για να πάρετε οργανική ή μη πληρωμένη κίνηση από τη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Με άλλα λόγια, το SEO συνεπάγεται κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό και το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, που κάνουν τον ιστότοπό σας πιο ελκυστικό σε μια μηχανή αναζήτησης. Με το SEO ελπίζουμε ότι η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει τον ιστότοπό σας ως κορυφαίο αποτέλεσμα στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Αν και η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκη όταν πρόκειται για όλους τους διαφορετικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξή σας, η βασική διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί.

Οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να παρέχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στους χρήστες τους. Αυτό σημαίνει ότι παρέχετε αποτελέσματα στις σελίδες της μηχανής αναζήτησης που δεν είναι μόνο υψηλής ποιότητας, αλλά και σχετικές με το τι ψάχνει ο χρήστης.

Για να γίνει αυτό, οι μηχανές αναζήτησης θα σαρώσουν ή θα ανιχνεύσουν διαφορετικούς ιστότοπους για να κατανοήσουν καλύτερα τι είναι ο ιστότοπος.

Αυτό τους βοηθά να παρέχουν πιο συναφή αποτελέσματα σε όσους αναζητούν ορισμένα θέματα ή λέξεις-κλειδιά. Ομοίως, οι μηχανές αναζήτησης θα σαρώσουν τον ιστότοπο για να καθορίσουν πόσο εύκολο είναι να περιηγηθείτε και να διαβάσετε, ανταμείβοντας φιλικά προς τον χρήστη ιστότοπους με υψηλότερες βαθμολογίες στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

SEO είναι η διαδικασία που οι οργανώσεις περνούν για να βοηθήσουν να διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός τους κατατάσσεται υψηλός στις μηχανές αναζήτησης για συναφείς λέξεις-κλειδιά και φράσεις. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχετε ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός σκυλόσπιτου.

Προκειμένου να εμφανίσετε το περιεχόμενό σας μπροστά στους σωστούς ανθρώπους, θέλετε να προσπαθήσετε να βελτιστοποιήσετε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου ώστε να εμφανίζεται ως κορυφαίο αποτέλεσμα για όσους αναζητούν τη φράση «πώς να φτιάξετε ένα σκυλόσπιτο«.

Υπάρχουν πολλά οφέλη του SEO για την επιχείρησή σας. Με τη βελτίωση του SEO σας, μπορείτε να εργαστείτε για να επεκτείνετε την προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σας βοηθά να προσεγγίσετε και να προσελκύσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Με τη δημιουργία πιο συναρπαστικού και αποτελεσματικού περιεχομένου που εστιάζει σε SEO, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να προσεγγίσετε περισσότερο την οργανική κίνηση.

Παράγοντες που επηρεάζουν το SEO

 

Τώρα που ξέρετε τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ταξινόμηση βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης, η Google δεν θα δώσει ποτέ τον ακριβή αλγόριθμο που χρησιμοποιούν για την ταξινόμηση ιστότοπων. Ωστόσο, έχουμε μια αρκετά καλή κατανόηση ορισμένων από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν παράγοντες τόσο μέσα στην σελίδα όσο και εκτός σελίδας, τους οποίους θα συζητήσουμε παρακάτω.

Περιεχόμενο Marketing

 

Πριν μιλήσουμε για τους παράγοντες του SEO εντός και εκτός σελίδας, ας μιλήσουμε για το περιεχόμενο. Το περιεχόμενο είναι αποτελεσματικό και για την προσέλκυση των μηχανών αναζήτησης και για την παροχή βοήθειας στον οργανισμό σας να κάνει συνδέσεις με τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Όσο περισσότερο ποιοτικά και συναφή κομμάτια περιεχομένου έχετε στον ιστότοπό σας, τόσο πιο πιθανό θα είναι οι μηχανές αναζήτησης να ταξινομήσουν τις σελίδες σας υψηλότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Ομοίως, το πιο συναρπαστικό και αποτελεσματικό περιεχόμενο που έχετε στον ιστότοπό σας, τόσο πιο πιθανό είναι οι επισκέπτες σας να περάσουν λίγο χρόνο στην ιστοσελίδα σας και ίσως να κάνουν ακόμη και μια αγορά.

Το μυστικό για τη δημιουργία περιεχομένου που είναι βελτιστοποιημένο τόσο για τις μηχανές αναζήτησης όσο και για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας είναι να δημιουργήσετε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων περιεχομένου που είναι καλά γραμμένα και σε θέματα που σχετίζονται περισσότερο με το κοινό σας. Εδώ είναι μόνο μερικοί τύποι περιεχομένου στους οποίους μπορείτε να εστιάσετε για να βελτιώσετε την προσφορά περιεχομένου σας και, κατά συνέπεια, στις ταξινομήσεις των μηχανών αναζήτησής σας.

 • Δημοσιεύσεις και άρθρα blog
 • Περιεχόμενο κοινωνικών μέσων
 • Ηλεκτρονικά βιβλία
 • Οδηγούς και Tutorials
 • Βίντεο και ηχογραφήσεις
 • Infographics ή άλλο οπτικό περιεχόμενο

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν δημιουργείτε περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας είναι οι λέξεις-κλειδιά και οι φράσεις SEO.

Αυτές είναι σχετικές λέξεις και φράσεις που ένας χρήστης της μηχανής αναζήτησης μπορεί να πληκτρολογήσει όταν αναζητά απαντήσεις στις ερωτήσεις ή σε σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο γύρω από αυτές τις λέξεις-κλειδιά και φράσεις, βελτιώνετε τις πιθανότητες κατάταξης υψηλότερων για αυτές τις λέξεις-κλειδιά στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το περιεχόμενό σας, και κατά συνέπεια τη κατάταξη της μηχανής αναζήτησης σας, είναι πόσο φρέσκο ​​είναι το περιεχόμενό σας. Η φρεσκάδα αναφέρεται βασικά στο πόσο συχνά η επιχείρησή σας δημοσιεύει νέο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, η δημιουργία ολοκαίνουργιου περιεχομένου δεν είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας φρέσκο.

Μπορείτε επίσης να φρεσκάρετε το περιεχόμενό σας ανανεώνοντας τις αναρτήσεις, ξαναγράφοντας τις για να τις καταστήσετε πιο αποτελεσματικές ή προσθέτοντας νέες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου.

Αν και η δημιουργία περιεχομένου απαιτεί χρόνο και πόρους, θα αποφέρει τελικά περισσότερα χρήματα. Οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν το μεγάλο περιεχόμενο και οι καταναλωτές χρειάζονται ποιοτικό περιεχόμενο για να κατανοήσουν καλύτερα την αξία που μπορεί να προσφέρει η επιχείρησή σας.

Ξεκινήστε δημιουργώντας μερικά άρθρα στο blog και δημιουργήστε ένα μήνυμα στα κοινωνικά μέσα. Μόλις έχετε μια ομάδα πιστών οπαδών και ακολούθων, η επιχείρησή σας μπορεί να εργαστεί για να δημιουργήσει διαφορετικούς τύπους μέσων ενημέρωσης για να προσελκύσει και να εμπλακεί σε νέους οδηγούς.

 

On-Page SEO

 

Οι παράγοντες SEO on-page είναι εκείνοι που υπάρχουν στον ιστότοπό σας. Αυτά είναι τα πράγματα στα οποία έχετε πλήρη έλεγχο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εργαστείτε για να βελτιώσετε αυτούς τους παράγοντες με την πάροδο του χρόνου ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές SEO.

Εδώ είναι μερικοί από τους παράγοντες SEO που σας βοηθούν να βελτιώσετε την κατάταξη αναζήτησης:

 • Ετικέτα τίτλου – Η ετικέτα τίτλου σε κάθε σελίδα λέει στις μηχανές αναζήτησης τι είναι η σελίδα σας. Αυτό θα πρέπει να είναι 70 χαρακτήρες ή λιγότερο, συμπεριλαμβανομένης τόσο της λέξης-κλειδιού που επικεντρώνεται στο περιεχόμενό σας όσο και του ονόματος της επιχείρησής σας.
 • Meta Περιγραφή – Η περιγραφή meta στον ιστότοπό σας λέει στις μηχανές αναζήτησης λίγο περισσότερο για το τι είναι η κάθε σελίδα. Αυτό χρησιμοποιείται επίσης από τους επισκέπτες του κόσμου για να κατανοήσουν καλύτερα τι είναι η σελίδα και αν είναι σχετική. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τη λέξη-κλειδί σας και επίσης να παρέχει αρκετές λεπτομέρειες για να πει στον αναγνώστη τι είναι το περιεχόμενο.
 • Υποτομείς – Οι υποτομείς όχι μόνο κάνουν το περιεχόμενό σας ευκολότερο για τους επισκέπτες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του SEO σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες H1, H2 και H3 για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν καλύτερα το περιεχόμενο σας.
 • Εσωτερικοί σύνδεσμοι – Η δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων ή υπερσυνδέσεων με άλλο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, μπορεί να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, αν γράφετε μια ανάρτηση σχετικά με την αξία συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας, μπορείτε να συνδεθείτε στη σελίδα προϊόντος ή υπηρεσίας στην ανάρτησή σας στο blog.
 • Όνομα εικόνας και ετικέτες ALT – Εάν χρησιμοποιείτε εικόνες στον ιστότοπό σας ή στο περιεχόμενο του ιστολογίου σας, θα θέλετε επίσης να συμπεριλάβετε τη λέξη-κλειδί ή τη φράση σας στο όνομα εικόνας και την ετικέτα alt. Αυτό θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να ευρετήσουν καλύτερα τις εικόνες σας, οι οποίες ενδέχεται να εμφανιστούν όταν οι χρήστες πραγματοποιούν μια αναζήτηση εικόνων για μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση.

 

Όταν τοποθετείτε στρατηγικά τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις SEO στις σελίδες σας, είναι σημαντικό να αποφύγετε υπερβολική βελτιστοποίηση. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα τιμωρήσουν τη σελίδα σας εάν επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει λέξεις-κλειδιά πάρα πολλές φορές σε όλο το περιεχόμενο.

Επιπλέον, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι περιεχομένου εστιάζει μόνο σε μία ή δύο λέξεις-κλειδιά. Αυτό βοηθά να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενό σας είναι συγκεκριμένο και σχετικό.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης υπερβολικά πολλών λέξεων-κλειδιών ταυτόχρονα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης, καθώς συχνά δημιουργεί μη εστιασμένο και λεπτό περιεχόμενο.

Ενώ το περιεχόμενο του ιστότοπου παίζει σημαντικό ρόλο στις μηχανές αναζήτησης, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε το design του ιστότοπού σας. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο ιστοτόπου που διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν ή να βρουν τις σελίδες και το περιεχόμενό σας.

Η οικοδόμηση εσωτερικών συνδέσεων μεταξύ των σελίδων σας και η δημιουργία ενός χάρτη ιστότοπων μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ανιχνευσιμότητας του ιστότοπού σας και να δώσει στις μηχανές αναζήτησης καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου σας.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα όταν πρόκειται για το design του δικτυακού σας τόπου είναι εάν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς το κινητό ή όχι. Πολλοί καταναλωτές αναζητούν πληροφορίες και μάρκες στις κινητές τους συσκευές.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν, να διαβάζουν και να περιηγούνται στον ιστότοπό σας από την κινητή συσκευή τους. Αυτό όχι μόνο επηρεάζει την εμπειρία του χρήστη, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το SEO σας.

Off-Page SEO

 

Εκτός από τα στοιχεία SEO που βρίσκονται στην σελίδα, τα οποία ελέγχει η επιχείρησή σας, υπάρχουν επίσης παράγοντες SEO εκτός σελίδας που μπορούν να επηρεάσουν την κατάταξή σας.

Παρόλο που δεν έχετε άμεσο έλεγχο σε αυτούς τους παράγοντες εκτός σελίδας, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε αυτούς τους παράγοντες προς όφελός σας.

Εδώ είναι μερικά από τα διαφορετικά off- Page SEO παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις μηχανές αναζήτησης σας:

 • Trust – Η εμπιστοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντικός παράγοντας στην κατάταξη της Google σε ένα site. Με αυτόν τον τρόπο η Google καθορίζει εάν έχετε έναν νόμιμο ιστότοπο που μπορούν να εμπιστευτούν οι επισκέπτες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης είναι η οικοδόμηση συνδέσεων ποιότητας από τοποθεσίες που έχουν εξουσία.
 • Σύνδεσμοι – Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για την οικοδόμηση off-page SEO είναι μέσω backlinks. Εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν spam ιστότοποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους συνδέσμους σας και να σας τιμωρήσουν από τις μηχανές αναζήτησης. Αντ ‘αυτού, αφιερώστε χρόνο για να οικοδομήσετε σχέσεις με τους ακολούθους και τους οπαδούς που δημιουργούν ποιοτικό περιεχόμενο και θα συνδέσουν στον ιστότοπό σας, δικό τους περιεχόμενο.
 • Κοινωνική – Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας SEO off-page είναι τα κοινωνικά μηνύματα. Όταν πρόκειται για την ενίσχυση SEO, θέλετε να αναζητήσετε ποιοτικά shares από τους ακολούθους σας. Όσο πιο ποιοτικό περιεχόμενο δημοσιεύετε, τόσο πιο πιθανό θα είναι να κάνετε τους ανθρώπους να μοιράζονται το περιεχόμενό σας με άλλους.

Αν και δεν έχετε άμεσο έλεγχο σε ό, τι συμβαίνει εκτός του οργανισμού σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βελτιώσετε το off-page SEO, απλά δημιουργώντας ένα ποιοτικό περιεχόμενο που θα θεωρηθεί πολύτιμο. Όσο πιο σχετικό και ενδιαφέρον το περιεχόμενό σας είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να συνδεθούν άλλοι με το περιεχόμενό σας και να το μοιραστούν με τα κοινωνικά μέσα. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται το περιεχόμενό σας, τόσο περισσότερο θα το εμπιστεύονται και οι μηχανές αναζήτησης.

Κακό SEO εναντίον καλό SEO

 

Όταν πρόκειται για SEO, υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που οι επιχειρήσεις λαμβάνουν για να βελτιστοποιήσουν τις περιοχές τους για τις μηχανές αναζήτησης – Κακό SEO εναντίον καλό SEO.

Ορισμένες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται μόνο για τις υπηρεσίες SEO, ώστε να μπορούν να ταξινομήσουν το περιεχόμενό τους γρήγορα και να κάνουν κάποια χρήματα βραχυπρόθεσμα.

Το κακό SEO περιλαμβάνει τακτικές που εστιάζουν στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου μόνο για τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που θα διαβάσουν και θα περιηγηθούν στο περιεχόμενο του ιστότοπού τους. Οι επιχειρήσεις αυτές θα κάμψουν ή θα παραβιάσουν τους κανόνες, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάταξη των τοποθεσιών τους για να κάνουν αρπαχτή.

Στο τέλος, αυτή η προσέγγιση στο SEO παράγει σελίδες που συχνά είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να διαβάσουν και φαίνονται σαν πολλά spam. Παρόλο που οι ιστότοποι μπορούν να κατατάσσονται ταχύτερα από αυτούς που έχουν βελτιστοποιηθεί σωστά, οι ιστοσελίδες αυτές συχνά τιμωρούνται ή απαγορεύονται από τις μηχανές αναζήτησης αρκετά γρήγορα. Συνολικά, αυτή η πλούσια-γρήγορη προσέγγιση στο SEO καταστρέφει την ευκαιρία της οργάνωσης για την οικοδόμηση μιας ιστοσελίδας που είναι βιώσιμη και ικανή να φέρει νέους οδηγούς για τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, το καλό SEO είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης στο διαδίκτυο.

Αυτή η προσέγγιση στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης περιλαμβάνει την εστίαση στο ανθρώπινο κοινό που θα κάνει κλικ και θα διαβάσει το περιεχόμενο του ιστότοπου. Ο στόχος αυτού του τύπου SEO είναι να παράγει το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο που είναι εύκολο να διαβάσει και να πλοηγηθεί ο χρήστης, ακολουθώντας επίσης τους κανόνες της μηχανής αναζήτησης για βελτιστοποίηση.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι, αν και η κακή SEO τακτική μπορεί να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε γρήγορα, είναι αναπόφευκτο ότι οι μηχανές αναζήτησης θα καταλάβουν τελικά τι κάνετε και θα τιμωρήσουν το site σας.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μην μπορεί να επιστρέψει από τις ποινές.

Ο μόνος τρόπος για να οικοδομήσουμε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο διαδίκτυο που θα φέρει περισσότερη οργανική κίνηση με την πάροδο του χρόνου είναι να ακολουθήσει τις βέλτιστες πρακτικές SEO και να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό περιεχόμενο που οι επισκέπτες σας θα βρουν πολύτιμες.

Συμπέρασμα

 

Αφού μάθατε περισσότερα για το τι είναι το SEO και πώς λειτουργεί, μπορείτε τώρα να εργαστείτε για να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας, προκειμένου να βελτιώσετε το SEO και να ενισχύσετε την κατάταξή σας στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

Θυμηθείτε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη SEO, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι εάν το περιεχόμενό σας είναι χρήσιμο και σχετικό με το κοινό που επιθυμείτε.

Λάβετε υπόψη ότι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης απαιτεί χρόνο για να δουλέψει η μαγεία της. Δεν θα ευδοκιμήσουν τα οφέλη του SEO κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστούν μήνες για να απολαύσετε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας. Ωστόσο, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές SEO, δημιουργώντας ένα ποιοτικό περιεχόμενο που εστιάζει στην παροχή βοήθειας στους επισκέπτες σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια βιώσιμη επιχείρηση στο διαδίκτυο, η οποία θα συνεχίσει να φέρνει νέα κίνηση οργανικών περιοχών για τα επόμενα χρόνια.