ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΩΔΩΝΗ Θεμιστοκλέους και Γραβιάς 15, Αθήνα, Τ.Κ. 10678.

       Tηλ.: +30 2130232404 Fax: +30 2130232404 info@dodonipublications.gr

Οι εκδόσεις Δωδώνη σας προσκαλούν στην εκδήλωση της 29ης Μαρτίου παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο» του Τάσου Αγγελίδη – Γκέντζου. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο, του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Καντόρου.

[…] Έργο συμβολικό. Εκτείνεται μέσα στον χώρο του ψυχολογικού αστικού θεάτρου, αλλά και μέσα σε χώρους υπερβατικούς, που ανάγονται στις σφαίρες του τραγικού, ακόμα και του παράλογου θεάτρου. Μέσα σε ένα περιβάλλον της μεσοαστικής ζωής, εκφράζεται, με χιούμορ και καλλιέπεια, η καθημερινότητα. Αντιπροσωπευτικοί τύποι της μεσοαστικής ζωής και -μεταξύ αυτών- απόκοσμες δυνάμεις μ’ ανθρώπινη υπόσταση είναι τα πρόσωπα του έργου. Ο συγγραφέας αφαίρεσε τη φιλολογία και τη ρομαντική ποίηση του ψυχολογικού αστικού θεάτρου, συμπύκνωσε τον διάλογο στον υπέρτατο βαθμό και δημιούργησε ένα έργο με τη μορφή του παράλογου θεάτρου…

Τζένη Καλλέργη Ηθοποιός-Συγγραφέας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ: Το σπίτι σε πόσες μέρες θα το αδειάσετε;

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Δεν έχω σκοπό να το αδειάσω. Ούτε τη ψυχική διάθεση έχω ούτε το ενδιαφέρον να έρθω σε επαφή με αναμνήσεις και συναισθήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ: Το πουλάτε μαζί με τα έπιπλα;

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Τα χαρίζω στον αγοραστή. Κάνουν κακό στην ελευθερία μου καθώς μου θυμίζουν το χτες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ: Εσείς -αν μου επιτρέπετε να ρωτήσω- που μένετε τώρα; ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Κοντά σε δρόμο, σε πεζοδρόμιο και σε εμπορικά καταστήματα.! Στο κέντρο της Αθήνας μας! Δύο κουβέρτες, ένα μαξιλάρι… και πολλά χαρτόνια!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ, απορημένος: Έχετε δικό σας σπίτι και μένετε στο δρόμο; ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΛΙΜΠΡΑΝΤΗΣ: Ο καθένας αναζητάει την ελευθερία και τη λύτρωση με τον δικό του τρόπο. Θέλω να έχω την επιλογή να λυτρωθώ… ζωντανός!

Οι φωτογραφίες που εκτίθενται έχουν ως εκκίνηση την απεικόνιση εννοιών και ιδεών που εκφράζονται μέσω του θεατρικού λόγου. Οι εικόνες, ανεξαιρέτως, δεν έχουν υποστεί καμία τεχνική ή χρωματική επεξεργασία και είναι ακριβώς όπως εντυπώθηκαν στον υλικό φορέα του φιλμ 35mm, ασπρόμαυρο και έγχρωμο.

Αλέξανδρος Καντόρος Σκηνοθέτης

Το θεατρικό έργο «Όλα ξεκίνησαν στο κοιμητήριο» παρουσιάζουν:

Σπύρος Σαραφιανός, ηθοποιός

Βανέσσα Μπαρέ, ηθοποιός

Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου, ηθοποιός/σκηνοθέτης

Την εκδήλωση συντονίζει η Δέσποινα Αυγερίδου, ραδιοφωνική παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 29 Μαρτίου στις 19.00 Duende Jazz Bar, Καλαποθάκη 16, Θεσσαλονίκη

 

Πηγή: www.dodonipublications.gr