Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας βρέθηκε ο βουλευτής της Κυβέρνησης και Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.Γιώργος Βαρεμένος, προκειμένου να παραστεί στις εκεί επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Η παρέλαση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας ξεκίνησε με τα τμήματα των συλλόγων και οργανισμών των Ελλήνων Ποντίων, αλλά και πλήθος κόσμου.

Ωστόσο, οι Έλληνες ομογενείς, μετά το τέλος της παρέλασης,  κατά την ομιλία του κ. Βαρεμένου, τον αποδοκίμασαν έντονα, γιουχάροντάς τον και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», αποκαλώντας τον ίδιο «αλήτη» και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Κάποιος μάλιστα από το πλήθος, εκσφενδόνισε και δύο μπουκάλια προς το μέρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο αυτά να βρούνε στόχο.

Το γεγονός έλαβε χώρα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας , καθώς στην παρέλαση εκτός από ομογενείς πολιτικούς παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews, αλλά και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και την ώρα που απομάκρυναν τον κ. Βαρεμένο από τον χώρο της παρέλασης.

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.