Με 9 κύπελλα στις αποσκευές τους και πολλές διακρίσεις, επέστρεψαν από τα Τρίκαλα οι Αμαζόνες Βάρης και Ηλιούπολης. Οι Αμαζόνες, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, ξεχώρισαν στο 2ο Κύπελλο Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ της οδού Κατσιμήδου στα Τρίκαλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος της Cheerleader of the Year στην κατηγορία Junior, πήγε στην Δελόγλου Χρύσα των Αμαζόνων, όπως και στην ηλικιακή κατηγορία Junior B στην Μαρτσιλασβίλι Μαρί. Και οι δύο αθλήτριες απέδειξαν με την κατάκτηση του τίτλου, πως το μέλλον στο άθλημα του Cheerleading τους ανήκει δικαιωματικά.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τις επιτυχίες των αθλητριών μας, καθώς έφεραν εις πέρας την δοκιμασία του Κυπέλλου. Είναι πολύ δύσκολο να μαθαίνεις την πρώτη μέρα μία έως τρεις χορογραφίες και την επόμενη να διαγωνίζεσαι σε αυτές και να σε κρίνουν προπονητές-κριτές από το εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριες για την καλή και σωστή δουλειά που κάνουν, καθώς χωρίς αυτές δεν θα είχαν έρθει για ακόμα μία διοργάνωση τόσες πολλές επιτυχίες. Παράλληλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον σύλλογο των Τρικάλων Εύαθλοι, για την άρτια διοργάνωση και την ζεστή φιλοξενία στην πόλη των Τρικάλων», αναφέρει η υπεύθυνη των Αμαζόνων Βάρης, Ευαγγελία Κρητικού.

Από την μεριά του ο υπεύθυνος των Αμαζόνων Ηλιούπολης, Άλκης Βοτζάκης δήλωσε: «Οι αγώνες έληξαν με τα καλύτερα αποτελέσματα για τις Αμαζόνες Ηλιούπολης. Οι αθλήτριες του συλλόγου απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι με το ομαδικό πνεύμα και την σωστή προετοιμασία από τις προπονήτριες τους, μπορούν να βρίσκονται στις υψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων».

Οι αθλήτριες των Αμαζόνων στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από το οποίο οι δύο πρώτοι νικητές της κάθε κατηγορίας παίρνουν την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό του 2020 στην Ιταλία, αλλά & στο Olympus Cheer & Dance International Open το οποίο περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Λίγκα, στην οποία για το 2019 είχαν κατακτήσει την 4η θέση στην Ευρώπη από 70 συνολικά ομάδες.

Οι δύο παραπάνω διοργανώσεις θα γίνουν στην Αθήνα, 22 και 23 Ιουνίου 2019.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Αμαζόνων:

Cheer Freestyle Pom Team Senior
1η θέση: Αμαζόνες Βάρης

Cheer Freestyle Pom Team Junior
1η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης
3η θέση: Αμαζόνες Βάρης

Cheer Freestyle Pom Team Junior Β
1η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης Level 2

Cheer Jazz Team Senior
1η θέση: Αμαζόνες Βάρης

Cheer Jazz Team Junior
1η θέση: Αμαζόνες Βάρης

Cheer Jazz Team Junior Β
1η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης Level 2
2η θέση: Αμαζόνες Βάρης
4η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης Level 1

Cheer Hip Hop Team Senior
2η θέση: Αμαζόνες Βάρης

Cheer Hip Hop Team Junior
2η θέση: Αμαζόνες Βάρης
4η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης

Cheer Hip Hop Team Junior B
1η θέση: Αμαζόνες Βάρης
2η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης Level 2
3η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης Level 1

Cheer Freestyle Pom Double Junior
2η θέση: Λιώρη Απολλωνία Ελένη – Φωτοπούλου Αριάδνη

Cheer Freestyle Pom Solo Senior (Cheerleader of the Year)
3η θέση: Γρηγορίου Ευδοξία Ευαγγελία (Αμαζόνες)

Cheer Freestyle Pom Solo Junior (Cheerleader of the Year)
1η θέση: Δελόγλου Χρύσα

Cheer Freestyle Pom Solo Junior Β (Cheerleader of the Year)
1η θέση: Μαρτσιλασβίλι Μαρί (Αμαζόνες)
2η θέση: Λαουράκη Κατερίνα (Αμαζόνες)
5η θέση: Γκάβαλου Κατερίνα (Αμαζόνες)