Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού, αφού μέχρι και την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 παραμένει άστατος με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ.

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν έως τις πρωινές ώρες στη Στερεά, τη Θεσσαλία, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων, ενώ λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους από το πρωί. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το meteo.gr :

Η θερμοκρασία:

Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 20.
Στα κεντρικά ηπειρωτικά από 10 έως 19.
Στα νότια ηπειρωτικά από 13 έως 19.
Στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16.
Στα νησιά του Βορείου Αιγαίο από 12 έως 18.
Στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21.
Στην Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι:

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης.
Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.
Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ίδιας έντασης.

Οι συνεχιζόμενες μεταβολές του καιρού οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ατμοσφαιρικές διαταραχές και στην αστάθεια που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

 

Φωτογραφία από <a href=»https://pixabay.com/el/users/Skitterphoto-324082/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=384672″>Rudy and Peter Skitterians</a> από το <a href=»https://pixabay.com/el/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=384672″>Pixabay</a>