Βαγγέλης Μπάκας                                                             

 

Αυτό το βράδυ δεν ξύπνησα χαράματα, όπως πάντα. Με ξύπνησε ο εφιάλτης πολύ νωρίτερα και μούσκεμα στον ιδρώτα! Είδα πως βρισκόμουνα κάποια Καθαρή Δευτέρα σε ένα ξενοδοχείο. Κι όταν κατέβηκα στην πισίνα για να ρίξω μια βουτιά  βλέπω ένα πτώμα να επιπλέει… Τηλεφωνώ αμέσως με το κινητό μου στο ΕΚΑΒ και όλως περιέργως καταφτάνει σε λιγότερο από ένα τέταρτο.

Ο γιατρός, μόλις γυρίζει το πτώμα από την καλή… τι να δει! Μεγάλο κακό!… Ήταν ο κ. Τσίπρας! Ο κ. πρωθυπουργός! Και μέχρι να πάει στο ασθενοφόρο για να πάρει τα εργαλεία του, λέει στο νοσηλευτή να του δώσει το φιλί της ζωής και να του κάνει τεχνητή αναπνοή άνευ χρονοτριβής! Κι όταν επέστρεψε τι να δει!… Δεν είδε  τίποτα… Το πτώμα είχε εξαφανιστεί!

«Τι έγινε!… Εξαφανίστηκε;…» είπε εναγωνίως ο γιατρός στο νοσηλευτή. Τον κ. Αρχίδαμο Σκαπέτα από τηΣπάρτη ».

«Αναλιώθηκε… στους ουρανούς γιατρέ μου! Τον είδα με τα μάτια μου».

«Αναλήφθηκε αμόρφωτε… Σκαπέτησε για να καταλάβεις… Πώς όμως!… Τι του έκανες; Του έδωσες το φιλί της ζωής που σου είχα πει!…».

«Όχι! Να φιλήσω εγώ αυτόν που μου έκανε το μισθό χαρτζιλίκι!… Είσαι καλά γιατρέ! Εγώ δε φίλησα τη γυναίκα μου, όταν είχε πεθάνει, επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ!…».

«Αρνήθηκες την εντολή μου φασίστα!… Του έκανες τουλάχιστον την τεχνητή αναπνοή;».

«Ούτε να το σκεφτεί το κουμούνι!…».

«Τι να σκεφτότανε μωρέ βλαμμένε που ο άνθρωπος ήταν σε άλλο κώμα…».

«Γιατί; έφυγε από το Σύριζα!…».

«Σε κώμα με ωμέγα εννοώ!…».

«Αν ήξερα εγώ αριθμητική δε θα ήμουνα νοσοκόμος…».

«Και δεν του έκανες καθόλου τεχνητή αναπνοή!…».

«Μόνο τεχνητή, και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ευτυχώς που το ξενοδοχείο είχε αεροσυμπιεστή. Να γιατί αναλήφθηκε στους ουρανούς σαν το Χριστό μας, μέρα που είναι… Και μόλις έγινε Πάγκαλος, σε αερόστατο, πέταξε μαζί με το τροφοδοτικό. Κοίτα το που κρέμεται σαν σχοινί μπαλονιού!».

«Και τώρα τι κάνουμε; Θα μας σκοτώσουν οι Συριζαίοι άμα το μάθουν».

«Περίμενε να τον κατεβάσω».

Ο Αρχίδαμος πήγε και πήρε το δίκαννο από το αμάξι, (το κουβαλούσε πάντα μαζί του για ασφάλεια), και ήταν έτοιμος να ρίξει στην άπτερη μπεκάτσα…

«Τι κάνεις εκεί;» του είπε ο γιατρός.

«Τώρα θα δεις…».

Με το μπαμ πετυχαίνει με την πρώτη το Τσιπροαερόστατο. Κι αφού εκείνο  κάνει μια περίεργη τροχιά, αφήνοντας έναν παράξενο ήχο σαν τις βουβουζέλες της Αφρικής… ξεφουσκώνει, και μετά το χαρακτηριστικό βζζζουουουτ…, πλουτς μέσα στην πισίνα.

«Τρέξε και βγάλτον γρήγορα γιατί δεν ξέρει μπάνιο…» είπε ο γιατρός.

«Άστον! είναι καιρός να φάω άψητο… Αρκετά έφαγα ξερό ψωμί».

«Μα αφού είσαι ΠΑΟΚ τι θα έτρωγες… Κι έπειτα σήμερα νηστεύεις, κι ας τρως κρυφά…».

«Να έτρωγα κρέας τις προηγούμενες μέρες! Σαν τους Γάλλους! Δεν είμαστε ισότιμα μέλη της ίδιας οικογένειας!… Έτσι δε λέτε εσείς οι προοδευτικοί!».

«Τι εννοείς! Δε σε καταλαβαίνω».

«Ο έλληνας τρώει πολύ ψωμί. Έτσι δεν είναι; Άρα ψωμοζεί. Ενώ ο Γάλλος που τρώει πολύ κρέας, σαρκοζεί!… Έχουμε εμείς Σαρκοζί!».

«Με μπέρδεψες πάλι φασίστα. Έχουμε Τσιπουροζί!… φτιάχνουμε κεφάλι και ξεχνάμε, έμφια, έκτακτη συμφορά… κομμένους μισθούς και άκοπες συντάξεις (χωρίς κόπο…). Κι όσοι είναι άνεργοι, να και οι δουλειές με φούντες… Η κατάθλιψη μόνο με μπάφο… περνάει σήμερα. Λοιπόν φύγαμε και πάμε να κρυφτούμε…».

Όταν ξύπνησα, κανονικά, είδα από το παράθυρο έναν χαρταετό στα χρώματα του Σύριζα. Προσπάθησα να μετρήσω τα τριγωνικά παρδαλούδια, σαν φιλιά πίτας, και δεν τα κατάφερα. Μάλλον κοντεύανε τα χρώματα της ίριδας. Άρα πήγαν κι άλλα κομματάκια μαζί του. Ανοίγω την τηλεόραση και πέφτω επάνω στα νέα γκάλοπ. Όλα άφηναν να εννοηθεί πως θα ξανάβγαινε ο Σύριζα. Και πως η νέα κυβέρνηση δεν θα λεγότανε Σύριζα ΑΝΕΛ, αλλά Σύριζα Κινάλ! Να και η κατά Α-λέξη μετάφραση: «Εσείς για αλλού κινήσατε κι αλλού η ζωή σας πήγε…».

Από τον πνιγμό στην πισίνα γλίτωσε ο Τσίπρας. Λέτε να πνιγεί στο Κινάλ…

Τι άλλο περίμενα να δω την Παρασκευή και δεκατρείς!…