Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και Πειραιώς προκάλεσε η αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, σε συμφωνημένη 7ήμερη εργασία. Δεσμεύτηκε να γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα, σημειώνει το γραφείο του πρωθυπουργού, για γκάφα του Μαξίμου κάνει λόγο η ΝΔ για να ανταπαντήσει το Μεγαρο Μαξίμου για ξεκάθαρα λόγια του κ. Μητσοτάκη περί 7ήμερης εργασίας. Αστεία προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, λέει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα

Eπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως «λέει ψέματα επτά μέρες την εβδομάδα», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός «θα πει ακόμη περισσότερα μέχρι τις 26 Μαΐου για να αποφύγει τη συντριβή του».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «την ώρα που κόβει την 12η σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου, βαφτίζει 13η σύνταξη ένα προεκλογικό επίδομα», προσθέτοντας πως «η ΝΔ θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων στους οποίους ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη και το ΕΚΑΣ».

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση με αφορμή τη δήλωσή του για τα εργασιακά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν 7ήμερης εργασίας», επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που αναφέρθηκε δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές.

«Είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνησή ενέκρινε, σε μια εταιρεία που ο ίδιος επισκέφθηκε. Οι πολίτες, όμως, που ξέρουν πια τον κ. Τσίπρα, που θέλουν να βγουν από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, θα του δώσουν σε λίγες μέρες την απάντηση που του αξίζει», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως επιθυμεί την κατάργηση της 5ήμερης εργασίας

Την πεποίθησή του ότι τα εκλογικά αποτελέσματα της 26ης Μαΐου θα είναι νικηφόρα για το ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7″. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα βαθιά ριζωμένο λαϊκό και δημοκρατικό ρεύμα, που θα καταγραφεί στις εκλογές, οι οποίες θα είναι νικηφορες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή, τη φράση του προέδρου της ΝΔ ότι στην περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση χάσει στος ευρωεκλογές, θα πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές, αφού βλέπει τη διαφορά να μειώνεται» και κάλεσε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης να παραμείνει μέχρι τις εθνικές εκλογές στη θέση του ώστε να πιει το ποτήρι μέχρι τέλους.

« Κατεβαίνουμε σε όλες τις εκλογές για να κερδίσουμε» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει πως «αυτό για το οποίο δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης είναι χειρότερο από το 2014 , δεσμεύεται για επιστροφή στο «μεσαίωνα» και φεουδαρχία, ο άνθρωπος έχει χάσει τον έλεγχο και το μέτρο».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ λειτουργεί ως να μην έχει την αντίληψη της πραγματικότητας, δεν καταλαβαίνει σε ποιους μιλάει,νομίζει ότι το κοινό του είναι επιχειρηματίες και golden boys». Τέλος υπογράμμισε πως τις απαντήσεις τις δίνει ο λαός στις εκλογές.

Επεσήμανε πως ο λαός έχει κατανοήσει την πραγματική στρατηγική της ΝΔ, που έχει στο επίκεντρο την κατεδάφιση κεκτημένων αιώνων.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κρυφή ατζέντα καθώς δηλώνει επίσημα τη θέση του για επταήμερη εργασία, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και της επιστροφής του κανόνα του 1:5 στο Δημόσιο.

Για την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα εφαρμοστεί -όπως δεν εφαρμόστηκε και η περικοπή των συντάξεων- τονίζοντας όμως πως τις αποφάσεις και το χρόνο υλοποίησης των ζητημάτων τις παίρνει ο πρωθυπουργός και όχι το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αντιπαράθεση Μ. Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή την 7ήμερη εργασία καταλόγισε ψεύδη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα μετά την «αποκάλυψη του κ. Μητσοτάκη». «Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες και εντελώς διαφορετικό η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουκος υπογραμμίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να καταργηθεί το 5νθήμερο.

Για το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται κάθε φορά από το υπερπλεόνασμα, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται το κοινωνικό κράτος και κάθε φορά που θα δημιουργείται περιθώριο, θα επιστρέφονται στους πολίτες χρήματα, τα οποία θα διανέμονται δίκαια.

Για τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικογένεια του πρωθυπουργού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το σθένος να ζητήσει μία συγνώμη, επικαλέστηκε τις ψευδείς ειδήσεις φασιστικών φυλλαδίων, όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για μια απίστευτη, ψευδή είδηση», ενώ καταλόγισε αδίεξοδο και στρατηγική αδυναμία πολιτικής αντιπαράθεσης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που βλέπει είναι το ενδεχόμενο της ήττας του να πλησιάζει και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ακόμα και αν είναι πολιτικά ανήθικο», εκτίμησε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε πάντως πως δεν μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός των θιγόμενων προσώπων των οικογενειών των πολιτικών αρχηγών καθώς όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ενδιαφέρει τους πολίτες η χρηματοδότηση της εταιρείας της συζύγου του κ. Μητσοτάκη από μία offshore η οποία φαίνεται πως χρηματοδοτεί και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα επανέλαβε πως η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο, αλλά είναι ταυτόχρονα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Σημείωσε, ωστόσο, πως διάλογος στη βάση ακατανόητων ρητορικών επιθέσεων δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Κατερίνα Γράβου

ert.gr