Πάμε να δημιουργήσουμε ένα δωμάτιο ξεκούραστο, ώστε να μην το βαρεθείτε με την πάροδο του χρόνου, το οποίο παράλληλα θα μοιάζει πολύ ακριβό, χωρίς όμως εσείς να έχετε πληρώσει για αυτό μια μικρή περιουσία!

 

1.Ντύστε τους τοίχους περιμετρικά με μια ταπετσαρία σε ουδέτερο χρώμα (γκρι, μπεζ) που ξεκουράζει και δίνει στυλ στο χώρο. Αφήστε, όμως το ταβάνι λευκό ώστε να αντανακλά το φυσικό φως της ημέρας.

2. Βάλτε σεντόνια σε ανοιχτές ίσως και παλ αποχρώσεις και συνδυάστε τα με λευκό. Το λευκό αποπνέει καθαριότητα. Βάλτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι σας, πίσω πίσω τα μεγαλύτερα και καταλήξτε στα μικρότερα μιμούμενοι έτσι ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

3. Προμηθευτείτε το έλαιο που σας αρέσει (για παράδειγμα τη λεβάντα) και φτιάξτε ένα μείγμα, βάζοντας νερό και μερικές σταγόνες από το έλαιο σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε με το μείγμα το χώρο του δωματίου, το μαξιλάρι σας και τα σεντόνια σας.

4. Τοποθετήστε απλίκες στο υπνοδωμάτιο, όπως ακριβώς κάνουν τα ξενοδοχεία για να δώσετε έναν ατμοσφαιρικό αέρα στο χώρο. Το φως της απλίκας ξεκουράζει καθώς τα μάτια δεν έρχονται σε άμεση επαφή με την πηγή φωτισμού.

5. Τοποθετήστε και στα δύο κομοδίνα (που τυχόν έχετε εκατέρωθεν του κρεβατιού) τα ίδια ακριβώς διακοσμητικά στοιχεία καθώς αυτή η συμμετρία θα ομορφύνει τον χώρο και θα φέρει ισορροπία. Εναλλακτικά, δύο μεγάλα φωτιστικά, λόγω λάμψης και όγκου, θα προσδώσουν την απαραίτητα επιβλητικότητα και πολυτέλεια στο χώρο.  Ήρθε η ώρα να ξανασκεφτούμε που τοποθετούμε κρέμες χεριών, καλώδια φόρτισης, μισογεμάτα ποτήρια νερού, μυθιστορήματα κ.τ.λ.  Βάλτε κάποια πράγματα σε ένα συρτάρι. Τοποθετήστε κάποια μικρά αντικειμένα σε έναν όμορφο δίσκο.

6. Μια άλλη πρόταση, σε περίπτωση που δεν προτιμάτε τα κομοδίνα, είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό τραπεζάκι και μια πολυθρόνα δημιουργώντας μία γωνιά χαλάρωσης και ηρεμίας. Μπορείτε να τοποθετήσετε διάτρητα φωτιστικά και να αλλάξετε τον κλασικό διακόπτη στο φως με έναν ρυθμιστή έντασης.

7. Τοποθετήστε ένα πίνακα σε μέγεθος τουλάχιστον στο μισό φάρδος του κρεβατιού. Ένα αφαιρετικό μοτίβο που θα σας ταξιδεύει όταν θα θέλετε να χαλαρώσετε.

8. Δοκιμάστε ακόμη να τοποθετήσετε κάτω από το κρεβάτι, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, πλαστικά κουτιά που θα βρείτε στο εμπόριο σε όμορφα σχέδια και πολύ οικονομικές τιμές και αποθηκεύστε σε αυτά όλα τα λευκά σας είδη, ρούχα κ.τ.λ. ώστε να είναι συμμαζεμένα και να μη βρίσκονται σε κοινή θέα.

10. Γεμίστε τα μαξιλάρια σας. Τα «γεμάτα» μαξιλάρια δημιουργούν πολυτέλεια και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και το ύφασμα της μαξιλαροθήκης που θα επιλέξετε (για παράδειγμα το βελούδο ή το σατέν).

11. Προσθέστε ένα κρεμαστό φωτιστικό. Αντικαταστήστε τα σταθερά φώτα με ένα κρεμαστό φως ή έναν λαμπερό πολυέλαιο (ψάχνοντας στα κατάλληλα καταστήματα, θα βρείτε ακόμη και πολυελαίους σε πολύ καλές τιμές).

12. Εστιάστε και πάλι σε συγκεκριμένα κομμάτια στο χώρο. Ένας σκελετός κρεβατιού από σκούρο ξύλο. Ένα πανέμορφο επιχρυσωμένο κομμάτι. Μια βελούδινη καρέκλα – κάθε κρεβατοκάμαρα έχει το κεντρικό της κομμάτι, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι το κέντρο του δωματίου. Μην γεμίζετε το δωμάτιο με πάρα πολλά έπιπλα, αλλά αφήστε κάθε κομμάτι να στέκεται μόνο του.

13. Το πάτωμα κενό. Χάρη στο γεγονός ότι πρόκειται περισσότερο για οργάνωση και καθαριότητα, μην υποτιμάτε τη σημασία του: Μια κρεβατοκάμαρα δεν φαίνεται ποτέ πολυτελής, εάν δεν είναι το δάπεδο καθαρό – αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοίβες βιβλίων και σωρών.

14. Το πράσινο. Όπως πάντα, ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος να αναβαθμίσετε το δωμάτιό σας είναι να προσθέσετε λίγο πράσινο. Τι μορφή θα έχει αυτό εξαρτάται από εσάς: Μια μεγάλη φτέρη; Μικρά φυτά σε γλάστρες; Ανεξάρτητα από το πως, προσθέτοντας μερικά φυτά, ένα δωμάτιο είναι σε θέση κάνει το τελικό άλμα στην πολυτέλεια.

Φωτογραφία από <a href=»https://pixabay.com/el/users/Olichel-529835/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1447201″>Olichel Adamovich</a> από το <a href=»https://pixabay.com/el/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1447201″>Pixabay</a>