Υλοποιήθηκε η νέα πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου για την έκδοση από την τοπική Εκκλησία επιστημονικού περιοδικού με τίτλο ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ. Το πρώτο τεύχος παρουσιάστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση εκτός της παρουσίασης διεξήχθη συζήτηση για την ανάγκη η τοπική Εκκλησία να προχωρήσει σε διάλογο με την κοινωνία, επιστρατεύοντας την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που ο τόπος διαθέτει, είτε οι συντάκτες κατοικούν στην Λάρισα είτε αλλού.

Για την προσπάθεια μίλησαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο διευθυντής του περιοδικού Λαρισαίος κληρικός Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης κ. Άγγελος Πετρουλάκης, ο κ. Ντίνος Κόκκινος, πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και ο γιατρός κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Τράντας.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος έκανε λόγο για μία νέα προσπάθεια που ως σκοπό έχει να κινητοποιήσει το έμψυχο πνευματικό δυναμικό της πόλης ενώ τόνισε πως την έκδοση του περιοδικού την επέβαλε μία ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στην Εκκλησία και την κοινωνία. «Σε κάθε περίπτωση η προοπτική είναι να φύγουμε λίγο από κάποια στεγανά και να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά. Το περιοδικό είναι ένα βήμα λόγου για όποιον το επιθυμεί και νομίζει ότι μπορεί κάτι να συνεισφέρει».

Το περιοδικό θα εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευθούν το πρώτο τεύχος στα βιβλιοπωλεία και στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Κείμενα του περιοδικού θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Πηγή: larissanet.gr