Το βιβλίο “Μάθε μόνος σου ισπανικά” των συγγραφέων Γιώργου Ματσούκα και Jose Luis Ponce de Leon, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, συμβάλλει στην εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας και του ισπανικού πολιτισμού με κατανοητό, απλό και γρήγορο τρόπο.

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/mathe-monos-soy-ispanika

Η ισπανική γλώσσα είναι ευρύτατα διαδεδομένη στον κόσμο και έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, καθώς περισσότεροι άνθρωποι την μαθαίνουν. Το βιβλίο αυτό ξεκινά με μια γλωσσική και ιστορική παρουσίαση της γλώσσας, για να την γνωρίσετε γενικότερα. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Por muy larga que sea la tormenta, el siempre vuelve a brillar entre las nubes.
However long the storm, the sun will always shine again amongst the clouds.

Η διάρθρωση του βιβλίου είναι τριμερής. Στο Α’ μέρος υπάρχουν 25 μαθήματα. Το καθένα εξ αυτών περιέχει λεξιλόγιο, κείμενο με μετάφραση στα ελληνικά, γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις καθώς και ασκήσεις για να λύσετε μόνοι σας.

Στο Β’ μέρος ακολουθούν αυτοτελείς γραμματικές ενότητες που εμβαθύνουν στους κανόνες. Το Γ’ μέρος “Ένα ταξίδι στην Ισπανία” πριλαμβάνει τουριστικά μαθήματα γύρω από την σύγχρονη Ισπανία. Τα κείμενα εδώ δεν συνοδεύονται από λεξιλόγιο, για να προσπαθήσει μόνος του ο σπουδαστής να κατανοήσει τις άγνωστες λέξεις (αν δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει, υπάρχει το γλωσσάριο στο τέλος). Και αυτά τα κείμενα συνοδεύονται από γλωσσικές, γραμματικές, συντακτικές παρατηρήσεις. Στο τέλος του βιβλίου, μπορεί να βρει κανείς παροιμίες στα ισπανικά και θεματικό λεξιλόγιο καθώς και τις απαντήσεις όλων των θεμάτων και των ασκήσεων.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο που θα σας βοηθήσει να μάθετε μόνοι σας την ισπανική γλώσσα αποτελεσματικά. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια σειρά “Μάθε μόνος σου” κυκλοφορούν και άλλες γλώσσες, όπως γερμανικά, τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά και ρώσικα.