Σε λίγο τα σχολεία κλείνουν κι αυτό σημαίνει πως τα νηπιάκια μας θα τα έχουμε στο σπίτι όλη την ημέρα. Οι πρώτη εβδομάδα συνήθως περνάει γρήγορα και τα παιδιά δείχνουν ενθουσιασμένα που δεν έχουν σχολείο. Ασχολούνται με τα παιχνίδια τους κάνουν πολλά πράγματα μόνα τους και δεν γκρινιάζουν ιδιαίτερα…

Ας δούμε λοιπόν δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης των παιδιών μας αυτό το καλοκαίρι. Οι δραστηριότητες μας μπορούν να είναι είτε σε εξωτερικούς χώρους (άλλωστε ο καλοκαιρινός καιρός βοηθάει πολύ σε αυτό), αλλά και μέσα στο σπίτι.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

 

ΤΡΑΒΑΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Ό,τι δραστηριότητες κι αν επιλέξουμε να κάνουμε μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες και στο τέλος του καλοκαιριού να δημιουργήσουμε ένα όμορφο χειροποίητο άλμπουμ με όλες τις καλοκαιρινές μας φωτογραφίες. Εκτός από μας καλό είναι να δίνουμε τη φωτογραφική μηχανή και στο παιδί μας να πειραματίζεται και να βγάζει τις δικές του φωτογραφίες, άλλωστε τώρα με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι πολύ εύκολη διαδικασία και τα παιδιά την απολαμβάνουν πραγματικά!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΚ ΝΙΚ

Μπορούμε να οργανώσουμε ένα πικ νικ σε ένα κοντινό μέρος στο σπίτι μας. Ετοιμάζουμε μαζί με τα παιδιά μας αυτά που θα χρειαστούμε και ξεκινάμε… Αν το μέρος στο οποίο θα πάμε έχει λουλούδια μπορούμε να ψάξουμε διαφορετικά ήδη λουλουδιών με το παιδί μας να τα μαζέψουμε και να φτιάξουμε μια ανθοδέσμη. Μπορούμε επίσης, να πάρουμε μαζί μας 2-3 αγαπημένα του βιβλία και να τα διαβάσουμε κάτω από ένα δέντρο.

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Πηγαίνουμε βόλτα με τα ποδήλατά μας. Έτσι και γυμναζόμαστε και περνάμε ώρα με το παιδί μας και βγαίνουμε από το σπίτι αλλάζοντας παραστάσεις τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ – ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΛΛΗ

Αντί να πηγαίνουμε κάθε φορά στην ίδια παιδική χαρά μπορούμε να δοκιμάσουμε να πηγαίνουμε σε διαφορετική παιδική χαρά μια φορά την εβδομάδα. Έτσι ούτε το παιδί μας ούτε εμείς θα βαρεθούμε.

Το μήνυμα είναι «Ας δημιουργήσουμε τις διακοπές μας» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πάμε κάπου διακοπές. Δε χρειάζεται αν ξοδέψουμε πολλά χρήματα, καθώς οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις διακοπές μας και παραμένοντας στην πόλη. Το ζήτημα είναι να είμαστε μαζί με το παιδί μας όσο πιο πολύ μπορούμε, να κάνουμε πράγματα και να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα

ΠΗΓΗ: www.kindykids.gr

(Η εκπαιδευτικός Αθανασία Κιφοκέρη)