Ρουκέτα έπεσε κοντά σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ αργά το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός, στο δεύτερο παρόμοιο συμβάν μέσα σε δύο ημέρες.

Στην ανακοίνωση δεν έγινε λόγος για θύματα. Κατά το κείμενο, η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε ήταν Κατιούσα, είδος όπλου με συγκριτικά μικρό δραστικό βεληνεκές.

«Ιρακινής κατασκευής»

Σύμφωνα με τον διοικητή των δυνάμεων του ιρακινού στρατού στην περιοχή της Μοσούλης, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτό χώρο και δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.

Κατά τον ίδιο, εκτοξεύθηκε από τη δυτική Μοσούλη, στην άλλη πλευρά του Τίγρη ποταμού, και ήταν «ιρακινής κατασκευής». Δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η βάση επλήγη από δύο ρουκέτες.

Προχθές Δευτέρα, τρεις ρουκέτες έπληξαν τη βάση Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, στην οποία σταθμεύουν μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Δεν αναλήφθηκε η ευθύνη για καμία από τις δύο επιθέσεις μέχρι στιγμής.

Η ένταση αυξάνεται

Οι επιθέσεις καταγράφονται την ώρα που η ένταση στην περιοχή δεν σταματά να ανεβαίνει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν κι εκφράζονται φόβοι ότι η ιρακινή επικράτεια ίσως μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη για σειρά επιθέσεων εναντίον δεξαμενοπλοίων στον Κόλπο και στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή.

Τον περασμένο μήνα, αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν περί «αυξημένων» απειλών από ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη εναντίον του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη έσπευσε να απομακρύνει εκατοντάδες στελέχη του προσωπικού της.

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr